Шефовете на трите най-големи спортни федерации МОК, ФИФА и УЕФА

...
Шефовете на трите най-големи спортни федерации МОК, ФИФА и УЕФА
Коментари Харесай

Пълен игнор: ФИФА, УЕФА и МОК налагат тотално ембарго на Русия в спорта

Шефовете на трите най-големи спортни федерации МОК, ФИФА и УЕФА обмислят единно решение за тотално ембарго на Русия от спорта. Засега диалозите за глобите са зад кулисите, само че се чака до дни да бъдат оповестени.

ФИФА опита по-меко решение и си навлече лавина от ругатни. Световната централа подреди на Русия да играе в баражите за Мондиал 2022 на безпристрастен терен, без народен байрак и химн. А тимът да бъде именуван Футболна федерация на Русия.

На 24 март следва бараж против Полша и първата реакция пристигна. " ФИФА направи цялостна нелепост ", изригна Чезари Кулежа, президент на полския футболен съюз. " Ние нямаме интерес да участваме в подобен мач. Полша няма да играе при никакви условия против Русия. Няма значение по какъв начин се назовава този тим. "
 ФИФА със строги наказания против Русия
ФИФА със строги наказания против Русия

Проблемите предстоят

Победителят от този дуел би трябвало да се срещне с миналия баража Чехия - Швеция. И двете страни обаче незабавно оповестиха - по-добре да не вървим на Световно, в сравнение с да играем с руснаците.

В полемиката се включи и футболист №1 в света Роберт Левандовски. " Това е вярното решения ", сподели полският капитан. " Спортът не може да стои апатичен от това, което се случва в политиката. Няма по какъв начин да изляза на терена и да не помни. За нас, за целия свят това е недопустимо. Знам, че съветските футболисти нямат нищо общо с това, само че в последна сметка родината им го прави. "
 МОК забрани флаговете и химните на Русия и Беларус
МОК забрани флаговете и химните на Русия и Беларус

След съветската инвазия в Украйна

Спартак (Москва) е единственият останал отбор в Лига Европа, само че мачовете против Лайпциг няма да са на 10 и 17 март. Германският клуб не желае да играе против противника, а поради сгъстения календар УЕФА най-вероятно няма да търси нови дати.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР