Шефилд Юнайтед изхвърли Тотнъм от турнира за Купата на Англия,

...
Шефилд Юнайтед изхвърли Тотнъм от турнира за Купата на Англия,
Коментари Харесай

Шефилд Юнайтед попари надеждите на Тотнъм за трофей

Шефилд Юнайтед изхвърли Тотнъм от шампионата за Купата на Англия, откакто победи " шпорите " с 1:0 вкъщи и се класира за 1/4-финалите на шампионата. Илиман Ндиайе осъществя единственото попадение за домакините, които се намират на второ място в Чемпиъншип.

В състава на " шпорите " имаше шест промени спрямо дербито с Челси. Лукас Моура стартира за първи път от ноември. Сон, Перишич, Поро, Санчес и Сар също бяха титуляри. Хари Кейн остана на скамейката за началото.

Домакините бяха в още по-променен тип спрямо последния си турнирен дуел, който бе успеха на Уотфорд през уикенда. Цели осем бяха измененията, като единствено Фодерингам, Ахмедходжич и Робинсън бяха запазили титулярните си места.

Лондончани имаха игрово преимущество, само че не сътвориха нищо изключително в предни позиции преди почивката. В 41-вата минута едно центриране от дребен ъгъл на Моура " кацна " върху напречната греда на вратата на Фодерингам. Преди това - в 29-ата минута, един изстрел на Ричарлисон мина на сантиметри над вратата. Това бе всичко по-интересно през първото полувреме, в което тимът на Шефилд Юнайтед се защитаваше доста добре, а без Хари Кейн Тотнъм изглеждаше беззъб в офанзива.

През второто полувреме обстановката не се промени - гостите владееха още повече топката и опитваха да нападат, само че не създаваха нищо. В 65-ата минута Хари Кейн се появи в игра на мястото на Ричарлисон.

Това обаче не оказа помощ. Нещо повече - " остриетата " дочакаха своя късмет в 79-ата минута, когато откриха резултата. Ндиайе, който се появи като запаса, направи страховит солов пробив, откакто овладя топката, която стигна до него след рикошет, влезе в наказателното поле, преодоля трима бранители и стреля в близкия ъгъл. Форстър също не се намеси добре - 1:0.

Тотнъм не съумя да реагира. В 94-тата минута Кейн засече с глава центриране на Перишич, само че топката мина настрана. Така " шпорите " се простиха с следващата вяра за трофей.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР