Шефът в сянка на Левски Васил Божков е прехвърлил върху

...
Шефът в сянка на Левски Васил Божков е прехвърлил върху
Коментари Харесай

Левски остана без дълг за стадиона си, ще строи нов

Шефът в сянка на Левски Васил Божков е трансферирал върху ново сдружение собствеността на Сектор „ А” на стадион „ Георги Аспарухов” дружно с задълженията по построяването му, които са в размер на близо 15 милиона лв., написа вестник „ Тема спорт”. Изданието твърди, че сдружението се споделя „ Ние сме Левски” и то ще поеме уговорката да изплати задължението към две строителни компании.

В същото време тези 15 милиона лв. към този момент няма да са на гърба на Левски и по този метод клубът ще може да разполага с повече средства за обикновено действие.

Очаква се новината за прехвърлянето на задълженията да бъде оповестена в околните дни. Според осведомени с делата на Левски задачата е клубът да стане чист пред банките и Национална агенция за приходите. В момента „ сините” имат да погасяват към 10 млн. лв., най-много към данъчните, продължава вестникът.

От „ Герена” заплащат близо милион лв. на година към Национална агенция за приходите, откакто подписаха съглашение с финансовата институция. В сряда изпълнителният шеф на Левски Павел Колев съобщи, че клубът е към този момент в доста по-добра финансова обстановка, в сравнение с през януари месец на тази година.

Плановете на шефовете в Левски са клубът да почисти изцяло отговорностите си и по този метод да си отвори пътя към построяването на изцяло нов стадион. За задачата обаче „ сините” би трябвало да са изрядни и без никакви задължения. В началото на тази година Левски бе изправен пред действителна опасност въобще да приключи съществуването си като клуб поради големите отговорности. Част от сметките на клуба бяха запорирани, а от новата власт разкриха, че Левски даже е бил спрял да заплаща налозите си.

Същевременно се твърди, че задълженията са нарастнали поради неприятна трансферна политика. Например швейцарецът Давиде Мариани бе притеглен като свободен сътрудник, само че против изискването мениджърът му да получи 650 хиляди евро комисионна.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР