Шефът на TikTok призна за рискове за сигурността на потребителите

...
Шефът на TikTok призна за рискове за сигурността на потребителите
Коментари Харесай

Шефът на ТикТок призна за рискове за сигурността на потребителите

Шефът на TikTok призна за опасности за сигурността на потребителите в Съединените щати. По време на чуването в американския конгрес той не отхвърли изказванията на щатското разузнаване, че китайската страна може да злоупотреби с персонални данни. От всичко това последва и следващата възбрана за потребление на приложението от държавните чиновници на служебните устройства - този път във Франция.

Франция стана следващата западна страна, която забрани потреблението на китайското приложение за видео-споделяне TikTok на служебните устройства на държавните чиновници. Решението с неотложен резултат беше взето ден откакто шефът на обществената мрежа призна пред американския Конгрес евентуални опасности за сигурността на потребителите в Съединени американски щати. Според Вашингтон те произтичат от китайската компания - притежател на TikTok, откъдето може да изтекат данни към китайските управляващи, съобщи БНТ.

В продължение на повече от пет часа роденият в Сингапур, приключил в Харвард някогашен банкер, и сегашен началник на TikTok не съумя да разсее опасенията, свързани с достъп до местонахождение на потребителите, техните контакти, биометрични данни и друга сензитивна информация.

В отговор на директен въпрос в Конгреса шефът на TikTok не отхвърли изказванията на шефовете на ФБР и Агенцията за национална сигурност за евентуална корист с данни от страна на Китайската комунистическа партия.

Шоу Цзъ Чу - основен изпълнителен шеф на TikTok: " Не, не отхвърлям тези изказвания ".

Огъст Пфлюгер- конгресмен от Тексас (Републиканска партия): " Значи е допустимо Китайската компартия под егидата на ByteDance, която е вашата компания - майка, която ви заплаща, да може да манипулира наличието, споделяно със 130 милиона американци? Да? "

TikTok се пробва да преодолее ултиматума на Белия дом - продажба за разкъсване с китайската благосъстоятелност или възбрана в Америка.

" Не мисля, че въпросът е в собствеността. С цялото ми почитание, американски обществени мрежи също имат проблеми със отбраната на данните и сигурността на потребителите. Вижте Facebook и Кембридж Аналитика, да вземем за пример ", разяснява Шоу Цзъ Чу.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР