Шефът на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус се обяви

...
Шефът на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус се обяви
Коментари Харесай

Шефът на СЗО се обяви против пълната легализация на марихуаната

Шефът на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус се разгласи срещу легализирането на марихуаната, осведоми Агенция Франс Прес.

Гебрейесус беше във Филипините за районна среща. Там той съобщи, че СЗО поддържа използването на наркотични субстанции като марихуаната за медицински цели.

" Разбира се, че имаме вяра, че хората, които се нуждаят от такова нещо, изключително за облекчаването на болки, би трябвало да получат тези лекарства. Трябва да има достъп ", изясни той. Този достъп обаче трябвало да бъде деликатно контролиран, а цялостното узаконяване на марихуаната криело единствено по себе си здравен риск.

" Мисля, че всяка субстанция, която води до пристрастяване, не е добра за човешкото здраве. Ние няма да насърчаваме страните да последват други, които към този момент са легализирали такива вещества ", сподели още Гебрейесус.

Думите на шефа на СЗО идват единствено седмица преди Канада да стане втората страната в света след Уругвай, която ще легализира изцяло пазаруването, развъждането и използването на марихуана както за лечебни, по този начин и за развлекателни цели.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР