Шефът на сигурността в контролирана от Русия атомна електроцентрала в

...
Шефът на сигурността в контролирана от Русия атомна електроцентрала в
Коментари Харесай

Украйна взриви проруския шеф по сигурността на АЕЦ-а в Запорожието

Шефът на сигурността в следена от Русия атомна електроцентрала в Южна Украйна бе погубен при атентат в кола бомба, съгласно съветските и украинските управляващи, съобщи " Политико ".

Андрий Коротки, шеф на сигурността в Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ), почина, откакто колата му се взриви в петък сутринта в окупирания от Русия украински град Енергодар. „ Самоделно взривно устройство /е сложено под автомобила на шефа на защитата “, се споделя в изказване на Следствения комитет на Русия в Telegram. „ Когато мъжът влезе в колата, тя се взриви. Жертвата е умряла в болничното заведение от пострадванията си “, споделиха от комисията и прибавиха, че стартират следствие за ликвидиране. Управлението на военното разузнаване на Украйна, известно също като ГУР, наподобява пое отговорност за детонацията, която умъртви Коротки, като го назова „ боен нарушител “ и разгласява видео на бяла кола, който експлодира в Telegram. „ Коротки е чиновник, взел участие в организирането и осъществяването на военни закононарушения и репресии против украинци под окупация “, сподели организацията, обвинявайки го, че е дал на съветските окупатори описи на чиновници на ЗАЕЦ „ с проукраинска позиция “. „ Справедливо отмъщение чака всеки военнопрестъпник “, добави организацията. " Слава на Украйна! " Москва пое контрола над ЗАЕЦ, най-голямото сходно оборудване в Европа, малко откакто нахлу в Украйна при започване на 2022 година Тя се намира на към 50 километра югозападно от град Запорожие, където живеят повече от 700 000 души. Съществува необятно публикувана угриженост за сигурността на централата, като обстрелите и ударите с дронове наоколо накараха нуклеарния наблюдаващ на Организация на обединените нации през август да издаде предизвестие за нуклеарна злополука.

Коротки не е първият съветски съдружник чиновник, умрял при атентат на кола бомба от украинското разузнаване. Михаил Филипоненко, проруски народен представител и някогашен полицай в окупирана Източна Украйна, беше погубен при сходна офанзива предишния ноември, като ГРУ даде обещание да накаже други високопоставени сътрудници. | БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР