Шефът на Пенганона е заплашвал конгресмени заради финансирането на Киев.Журналистът

...
Шефът на Пенганона е заплашвал конгресмени заради финансирането на Киев.Журналистът
Коментари Харесай

Тъкър Карлсън: Шефът на Пентагона е заплашвал конгресмени заради отказа за финансиране на Киев

Шефът на Пенганона е заплашвал конгресмени поради финансирането на Киев.

Журналистът Тъкър Карлсън заяви, че шефът на Пентагона Лойд Остин е заплашил членовете на Камарата на представителите на Съединени американски щати, да изпрати техни родинти да се бият в Украйна, в случай че конгресмените не одобрят отпущането на спомагателни средства за Украйна.

 

На страницата си в обществената мрежа X (бивша Twitter) журналистът цитира думите на министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, които той сподели на закрит брифинг в Камарата на представителите.

„ Ще изпратим вашите чичовци, братовчеди и синове да се бият с Русия “, обещл Остин.


„ Администрацията на Байдън намерено заплашва американците за Украйна “, уверен е Карлсън.

 

В мненията към обявата си той увери бизнесмена Илон Мъск, че има „ удостоверение “, че Остин в действителност е споделил това.

 

Администрацията на Вашингтон изпрати искане до Капитолийския рид през октомври за спомагателни бюджетни средства през фискалната 2024 година Тя стартира в Съединените щати на 1 октомври, главно за оказване на помощ на Израел и Украйна. Както и за противопоставяне на Китай и Русия в Азиатско-тихоокеански район (АТР).

 

Общо изпълнителната власт, ръководена от американския президент демократ Джо Байдън, би желала да получи към 106 милиарда $ за тези цели.

По-нататъшната орис на настояването и различните законопроекти остава неразбираема.


Някои републиканци в Камарата на представителите и Сената на Конгреса неотдавна се оповестиха срещу продължаването на даването на финансова помощ на Киев.

 

Председателят на долната камара на Конгреса, републиканецът Майк Джонсън, предизвести няколко пъти. Той визираше желанието си да обвърже по-нататъшната помощ за Украйна със стягане на контрола над южната граница на Съединени американски щати. Лидерът на републиканското малцинство в Сената Мич Макконъл се изрече в сходен дух.

 

В сряда законопроект за даване на огромна нова помощ на Украйна и Израел, както и за противопоставяне на Русия и Китай в Азиатско-тихоокеанския район, не съумя да премине процедурно гласоподаване в Сената.

 

Въпреки обстоятелството, че Байдън направи особено послание към Конгреса, призовавайки депутатите да одобрят сходни разноски, преди да заминат за коледните празници.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР