Шефът на отдела по аеродинамика в Макларън Питър Продрому смята,

...
Шефът на отдела по аеродинамика в Макларън Питър Продрому смята,
Коментари Харесай

Макларън ще извлича ползи от ореола

Шефът на отдела по аеродинамика в Макларън Питър Продрому счита, че новата защитна система на кокпита – така наречен „ ореол” – отваря благоприятни условия за добиване на изгоди по отношение на представянето на болида през новия сезон във Формула 1.

От този сезон съществуването на ореол става наложително за всички участници, като концепцията е детайлът да обезпечи спомагателна сигурност за водачите при положение на летящи парчета. Макар правилникът да е относително прецизен по повод размерите и формата на детайла, в Макларън смятат, че могат да го употребяват по-доброто ориентиране на въздушните струи.

„ По отношение на аеродинамиката не бих споделил, че няма минуси”, разяснява Продрому. „ Определено първоначално ще бъде предизвикателство да се оправим с първата част, която можем да назовем понижаване на провалите. Едва след това можем да погледнем на ореола като на опция за употреба.”

„ Това отваря няколко благоприятни условия, които са забавни. Сигурен съм, че тук ще забележим няколко разнообразни решения. Прозорецът е лимитиран, би трябвало да имаме поради какво е разрешено по отношение на базовата форма, само че като човек, който се занимава с аеродинамиката, несъмнено зървам възможности”, добави Продрому.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР