17-годишната рускиня Мира Андреева отстрани втората поставена Арина Сабаленка (Беларус)

...
17-годишната рускиня Мира Андреева отстрани втората поставена Арина Сабаленка (Беларус)
Коментари Харесай

17-годишна рускиня сътвори сензацията като отстрани Сабаленка

17-годишната рускиня Мира Андреева в профил втората сложена Арина Сабаленка (Беларус) и се класира за полуфиналите на Откритото състезание на Франция по тенис.

Непоставената Андреева надигра шампионката от Откритото състезание на Австралия Сабаленка с 6:7(5), 6:4, 6:4 на четвъртфиналите. Двубоят продължи два часа и 29 минути, заяви БНР.

За Мира Андреева това ще бъде първи полуфинал в шампионатите от Големия шлем в кариерата й, а също така съветската тенисистка се трансформира в най-младата полуфиналистка в Шлема от Мартина Хингис през 1997 година.

Нейна съперничка в разногласието за достигането до финала ще бъде 12-ата сложена италианка Джазмин Паолини.

Андреева и Сабаленка си размениха общо шест пробива в първия сет, който отида на сметката на представителката на Беларус след тайбрек. Последва също толкоз забавен втори сет, в който рускинята поведе с 4:2 и съумя да го завоюва с 6:4, а Арина Сабаленка наподобява имаше физически проблеми.

В третия сет Мира Андреева реализира поврат от 2:3 до 4:3 и след това ликува при втория си мачбол с 6:4.

„ Честно да ви кажа даже не знаех какъв е резултатът, тъй като се пробвах да не се съсредоточвам върху това, само че открих метод да печеля. Бях доста нервна преди мача, тъй като знаех, че тя ще има преимущество. Опитвах се да играя по този начин, както се усещам “, разяснява Андреева в изявлението на корта.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР