Шефът на НАТО Йенс Столтенберг призова Камарата на представителите на

...
Шефът на НАТО Йенс Столтенберг призова Камарата на представителите на
Коментари Харесай

Столтенберг призова Камарата на представителите на САЩ да приеме помощта за Украйна

Шефът на НАТО Йенс Столтенберг прикани Камарата на представителите на Съединени американски щати в сряда да одобри " витално значим " пакет военна помощ за Украйна , като сподели на депутатите, че Китай ще се окуражи, в случай че Русия завоюва войната си, предава " Ройтерс ".

" Разчитам на Камарата на представителите да се съгласи с поддръжката за Украйна, тъй като това не е щедрост. Това е инвестиция в нашата лична сигурност ", сподели Столтенберг, общоприет секретар на Организацията на Северноатлантическия пакт, в изявление за Ройтерс.

Столтенберг акцентира, че Европа и Канада също ускоряват помощта за Украйна. Той сподели, че тяхната комбинирана икономическа и военна помощ за Киев е повече от тази предоставена от Съединени американски щати.

Но той сподели, че американският пакет " остава жизненоважен ".

" Ако президентът Путин победи в Украйна, това ще потвърди освен на него, само че и до други властнически водачи, че получават това, което желаят, когато употребяват военна мощ. Това ще направи света по-опасен и нас по-уязвими ", добави той.

" Днес това е Украйна, на следващия ден може да е в Тайван. Така че Пекин, Китай следи от близко какво се случва в Украйна. "

Във вторник Сенатът на Съединени американски щати одобри пакет от и други съдружници на Съединени американски щати. Но не е ясно дали следената от републиканците Камара на представителите въобще ще одобри предлагането.

Одобрението на двете камари на Конгреса е належащо , преди президентът демократ Джо Байдън да може да го подпише като закон.

Байдън от месеци упорства за пакета, който включва също финансиране за сигурността на Израел и Тайван, както и филантропична помощ за палестинците, само че се сблъска с опозицията от страна на републиканците, подкрепящи някогашния президент Доналд Тръмп.

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън излезе с изказване преди гласуването в Сената, в което упрекна законопроекта за неналичието на консервативни разпореждания за прекъсване на рекорден поток от мигранти през границата сред Съединени американски щати и Мексико, което допуска, че той няма да възнамерява гласоподаване в скоро време.
 Канада дава 44 милиона $ на Украйна за защита
Канада дава 44 милиона $ на Украйна за защита

Това заяви канадският министър на защитата Бил Блеър в сряда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР