Шефът на МВФ Кристалина Георгиева е обсъдила с президента на

...
Шефът на МВФ Кристалина Георгиева е обсъдила с президента на
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: МВФ обмисля дългосрочна комплексна помощ за Украйна

Шефът на МВФ Кристалина Георгиева е разискала с президента на Украйна Володимир Зеленски опцията за даване на цялостна стратегия за икономическа помощ на Украйна, заяви Ройтерс. Новината беше обявена от самата Георгиева по време на онлайн семинар на Центъра за световно развиване.

" Обсъдихме по-дългосрочния ангажимент с Украйна и по какъв начин бихме могли да работим по стратегия, която да помогне на Украйна по-всеобхватно ", сподели тя. " Постигнахме единодушие, че през идната седмица задачата на фонда ще се свърже с икономическия екип на [украинското правителство] <...> и ще създаде проект за по-задълбочено съдействие ", добави Георгиева.

През март Изпълнителният съвет на МВФ утвърди незабавно финансиране за Киев в размер на 1,4 милиарда $.

По-рано Ройтерс заяви, че на 12 септември Изпълнителният съвет на МВФ е разискал опцията за разпределяне на спомагателна незабавна помощ на Украйна в размер на 1,4 милиарда $ посредством ускорения финансов инструмент (RFI). Въпросът за неговото утвърждение ще бъде прегледан на годишната есенна сесия на управителните органи на МВФ и Световната банка през октомври. Освен това, съгласно източниците на организацията, украинският водач има намерение да изиска [цялостна стратегия за финансиране от МВФ и възнамерява да разиска това с Георгиева. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР