Шефът на Мерцедес във Формула 1 – Тото Волф, призна

...
Шефът на Мерцедес във Формула 1 – Тото Волф, призна
Коментари Харесай

Шефът на Мерцедес: Не за Алонсо и може би за Ферстапен

Шефът на Мерцедес във Формула 1 – Тото Волф, призна отдръпналия се към този момент от шампионата Фернандо Алонсо за един от най-хубавите въобще, само че в това време изрично отхвърли да го смята като действителна алтернатива за сътрудник на настоящия международен първенец Люис Хамилтън. Австриецът съобщи, че е много по-отворен към разновидността да се спре на Макс Ферстапен, който сега свети за Ред Бул.

Очевидно в Мерцедес полемиките към пилотския състав за идващия сезон към този момент са стартирали по високите етажи, защото договорът на Валтери Ботас изтича в края на годината. Финландецът още един път разочарова и потвърди, че не може да се бори равностойно с Хамилтън в границите на цялостен сезон. Това наведе на мисълта, че Мерцедес може да избере доста по-ярка фигура за сътрудник на британеца.

„ Фернандо Алонсо без никакво подозрение е един от най-силните водачи, само че след неговите завършения с Ферари той по този начин и не получи опцията да седне зад кормилото на конкурентен автомобил”, регистрира Волф пред „ Гадзета дело спорт”. „ Заради серия от условия топ тимовете към този момент имаха своите „ алфа” водачи.”

„ Понякога не е задоволително просто да си добър в пилотирането, би трябвало да са налице и верните условия. Дали е немислимо да ги съберем с Хамилтън още веднъж? Да, тъй като не желаем да повтаряме случилото, когато двамата бяха дружно в Макларън.”

„ Ферстапен в Мерцедес от 2021 година? Много е надалеч това. В момента се борим за купата през 2019-а и планираме 2020-а година. Дали той въпреки всичко е в хипотетичния ни лист? Всичко е отворено след 2020 година”, многозначително съобщи Волф.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР