Шефът на компанията за онлайн продажби на дребно Амазон Джеф

...
Шефът на компанията за онлайн продажби на дребно Амазон Джеф
Коментари Харесай

Джеф Безос отделя 2 млрд. долара за бедни и бездомни

Шефът на компанията за онлайн продажби на дребно Амазон Джеф Безос разгласи, че основава благотворителен фонд за подкрепяне на бездомните фамилии и създаване на мрежа от нови детски градини и учебни заведения в общностите с ниски приходи, съобщи Би Би Си.

Най-богатият човек на планетата заяви решението си в Twitter, като разясни, че фондът ще носи името Day One Fund(Фонд Първи ден) и че за начало в него ще бъдат вложени 2 милиарда $.

В последно време Безос, чието персонално благосъстояние се прави оценка на повече от 164 милиарда $, бе подложен на остри рецензии в Съединени американски щати, че не отделя задоволително средства за щедрост., до момента в който американският сенатор и някогашен претендент за президент Бърни Сандърс атакува изискванията на труд в офисите и складовете Amazon.

Миналата година Безос насочи питане към своите почитатели в Twitter за това по какъв начин да употребява благосъстоянието си, което тази година набъбна доста, с помощта на големия скок в цената на акциите на Amazon и данъчната промяна в Съединени американски щати.

Вчера шефът на Amazon разгласи, че новият фонд ще подкрепя „ съществуващите неправителствени организации, които обезпечават помощ бездомни фамилии “ и ще финансира „ мрежа от предучилищни заведения в общности с ниски приходи “.

Средствата ще бъдат поделени сред двете подразделения на фонда - Day One Families Fund и Day One Academies Fund.

„ Day One Family Fund ще връчва годишни награди за водачество на организации и цивилен групи, които обезпечават заслон и храна на бездомни млади фамилии в потребност “, написа Безос в Twitter.

„ The Day 1 Academies Fund ще основе и управлява мрежа от висококачествени предучилищни образователни заведения, предлагащи цялостна стипендия, за деца от фамилии в неравностойно състояние. Ще създадем организация, която да ръководи тези учебни заведения непосредствено “, добави той.

По-рано този месец американският интернет колос Amazon, който Безос основава през 1994 година, стана втората обществено търгувана компания в света с пазарна капитализация от 1 трилион $. Компанията на Безос бе изпреварена само от Apple, която прескочи този предел няколко седмици по-рано.

Обещаните от Безос 2 милиарда $ са надалеч от сумите, вложени в благотворителна активност, от други милиардери като съоснователят на MIcrosfot Бил Гейтс, който подари десетки милиарди за своята фондация, и шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг, който пое уговорката да подари 99% от акциите си в общественият медиен колос на организация, която има за задача да се грижи за публичното богатство.

Безос, който е притежател и на в. „ Вашинтон Пост “ и на съперникът на SpaceX - Blue Origin,  преди е правил дарения за стратегии за помощ на деца на мигранти, центрове за ракови проучвания и на Принстънския университет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР