Шефът на частната военна компания “ВагнерЕвгений Пригожиностава разследван отФедералната служба

...
Шефът на частната военна компания “ВагнерЕвгений Пригожиностава разследван отФедералната служба
Коментари Харесай

Разследването срещу Пригожин за организиране на въоръжен бунт не е прекратено

Шефът на частната военна компания “Вагнер ”Евгений Пригожиностава разследван отФедералната работа за сигурност(ФСБ) по съмнение в образуване навъоръжен протест, заяви в. “Комерсант ”, като се базира на неназован източник, съобщи Дарик.

Това, че наказателното следствие по делото за въоръжен протест против Пригожинне е прекъснато, е било доказано пред следената от Кремъл организация ТАСС от източник, непосредствен до Генералната прокуратура на Русия. " Наказателното дело против Пригожин не е прекъснато. Разследването продължава. " - е декларирал източникът, представен от Ройтерс.

Наказателното дело против Пригожин беше формирано на 23 юни, откакто той разгласи " поход за правдивост " на своите бойци против военното управление, което съгласно него се състои от страхливци, които подкопават военните старания на Русия в Украйна, напомня Ройтерс.

Като част отсделката сред Путин и Пригожин, контрактувана с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко и показана от представителя на КремълДмитрий Песковнаказателните обвинявания против бунтовниците трябваше да бъдат свалени в подмяна на връщането им в базите им, а Пригожин трябваше да се реалокира в Беларус.

На своя уеб страница " Комерсант " цитира собствен източник, който споделя, че към момента не е имало време да се промени статутът на делото.
Членът от наказателния кодекс, по който делото към момента е настоящо, планува за приетите за отговорни от 12 до 20 година затвор, показва ТАСС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР