Шефът на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин потвърди информацията

...
Шефът на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин потвърди информацията
Коментари Харесай

Евгений Пригожин съобщава за бягство на руските сили от Бахмут

Шефът на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин удостовери информацията за напредъка на украинските сили наоколо до Бахмут, където неговите бойци са на първа линия. Той упрекна постоянните съветски елементи, че са " избягали " от позициите си.

 

" Завземането на Бахмут няма да донесе нищо на Русия, тъй като фланговете се ронят, а фронтът се разпада ", съобщи Пригожин в оповестен видеоклип. Той упрекна съветския общоприет щаб, че се пробва да показа обстановката в по-добра светлина.

 

Пригожин декларира, че счита за неизбежна " световна покруса за Русия ", отбелязва украинската организация УНИАН, като се базира на видеозаписа, оповестен в неговия канал в Телеграм.

 

Малко преди новите остри рецензии на ръководителя на " Вагнер ", съветското министерство на защитата съобщи, че неговите сили са отблъснали 26 украински набези на 95-километровия фронт в региона на Соледар.

 

Украинската зам.-министърка на защитата Ханна Маляр съобщи по-рано през днешния ден, че силите на Киев са напреднали с два километра в региона на Бахмут. Тя добави, че украинските сили не са отстъпвали позиции в разрушения град през цялата седмица.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР