Шеф Андре Токев използва циганското лято, за да премести хитовия

...
Шеф Андре Токев използва циганското лято, за да премести хитовия
Коментари Харесай

Шеф Токев изгонен от ресторанта си заради Гущеров

Шеф Андре Токев употребява циганското лято, с цел да реалокира хитовия си столичен ресторант, разбра HotArena .

Както „ Уикенд ” писа, къщата, в която се обитаваше изисканото заведение на готвач №1 у нас, към този момент е продадена, и той бе ненадейно изгонен , макар че мястото бе добре създадено и се радваше на солидна клиентела.

Дългогодишният притежател на постройката, в която преди време е живял комунистическия властник Антон Югов - Добромир Гущеров, подписа преференциална договорка и продаде парцела, в който от 2 години беше настанен ресторант „ Андре ”. Оказа се, че новият притежател има други проекти за къщата и ненадейно се наложи Токев да търси ново леговище за заведението си.

Оценителят от „ МастърШеф ” обаче не се предава и стремително откри ново място за изисания си ресторант. То ще е в сърцето на София – на хвърлей от Народното събрание, зад някогашния хотел „ Радисън ” . Там години наред се обитаваше различен известен ресторант – сръбския „ Банкович ”.

В началото на седмицата Андре Токев извика бачкатори в един от топлите октомврийски дни и ги накачули на фасадата на заведението. Тяхната задача бе да сменят по най-бърз метод остарялата рекламна табела с неговата. Промени в интериора предстоят да бъдат направени в идните седмици.

Топ готвачът през лятото бе ангажиран с ресторанта си на морето и фотосите на най-новото си предаване „ Ловци на храна ” , а при започване на октомври пък отскочи до Бразилия. И едвам след завръщането си от Латинска Америка бе изненадан с неприятната новина, че би трябвало да смени местоположението на ресторанта си. Той обаче бърдо сколаса да поръча красива табела за гурме заведението си в сърцето на София.

В деня, очакван за монтажните работи, Токев дойде в чудесно въодушевление пред лъскавото си бистро с белия си джип. Бригадата майстори към този момент беше на обекта и премахваше остарелия надпис. Двама мъже се бяха покачили на железна стълба и увиснали на височина 2 метра, умело развиваха винтове с отверки.

Андре, комуто неотдавна се роди внучка Ема-Мари, излезе от роувъра си и хвърли бърз взор към работягите. А откакто се увери, че демонтажът им спори, отиде до багажника на возилото си, отвори го и измъкна оттова новата табела. „ Ето, това би трябвало да закачите. Само внимавайте да не счупите подложката на буквите, че е много нежна ”, рече той на наемниците, подавайки им стилния надпис.  

В идващия час майсторите се препотиха три пъти, до момента в който нацелят точната позиция на болтовете. Собственикът на ресторанта наблюдаваше деликатно всички техни придвижвания и даваше инструкции, когато нещо не му харесваше. Междувременно край заведението мина негова остаряла позната и двамата си побъбриха 4-5 минути. Токев не пропусна да се оплаче от ненадейно сполетелите го неволи, а приятелката му го окуражи с думите: „ По-добре е, че стана по този начин. Тук ще ти върви повече! ”
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР