Шайката иска да запази натрупаното през годините и да няма

...
Шайката иска да запази натрупаното през годините и да няма
Коментари Харесай

Нинова: „Шайката” иска да запази натрупаното през годините и да няма работещ антикорупционен закон


„ Шайката ” желае да резервира насъбраното през годините и да няма работещ антикорупционен закон. Това съобщи през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в отчет за настоящата политическа конюнктура в страната и идните задания на пленума на партията, който се организира през днешния ден. Точките от дневния ред са отдадени на концепцията за бъдещето на левите печатни издания и електронни медии на Българска социалистическа партия, както и на желанието за привикване на съвещание на 49 конгрес на партията.

Повече от час социалистите спориха по дневния ред, предлагаха нови точки за разисквания, част от тях оспорваха нуждата от неотдавнашен конгрес на столетницата. Но одобриха като първа точка да се гласоподава решение за издигане на настоящия водач на ПЕС Сергей Станишев за нов мандат, който конгреса на 28 октомври би трябвало да удостовери.

Първа страна сме по корупция в Европейски Съюз, 97% от българските жители считат, че тя е проблем номер едно, продължи констатациите си в отчета Нинова. Общото, което стои над свадите в страната,които вървят един след различен, е в изговореното от някогашния народен представител Антон Тодоров за някои хора в ръководството, което той е написал и в прословутата си книга, че шайката са персони, обединени от незаконна цел, разясни тя. И продължи: за тях корупцията не е закононарушение, а административно нарушаване и би трябвало да се санкционира с санкция. Нинова посочи, че се базира на техни отчети.

Според нея политическата класа не се бори с корупцията, а е част от нея през всички тези години. Ако някой признае това на глас следват закани от страна на „ шайката ”, която желае да резервира насъбраното и статуквото. Нинова изброи редица образци на извращението с власт на ръководещите, които не желаят да има действителна битка с корупцията. Управляващите не желаят роднините във властта да бъдат разследвани, а единствено да ги глобяват с санкции за спор на ползи, счита тя. И разгласи: ние сме алтернативата на този модел на ръководство, само че би трябвало да покажем това с съответни дейности. Нинова загатна, че следва внасяне на законопроект от социалистите за справяне с казуса с роднинските назначения. Тя акцентира също във връзка отхвърлената оставка като народен представител на Делян Добрев от ПГ на ГЕРБ, че социалистите- депутати ще внесат тъжба за това в Конституционния съд, тъй като са на мнение, по съвет на конституционалисти, че оставка в Народно събрание не се гласоподава.

В отчета Нинова уточни, че болестта в страната потегля от нейния връх, че „ рибата се вмирисва откъм главата ” и изясни за какво ръководещите няма по какъв начин да се опълчват сами на себе си във връзка с оповестената битка с корупцията.

На втори проект водачът на Българска социалистическа партия се спря на идното разглеждане на бюджета на страната за идната година. И акцентира, че България е преди всичко в Европейски Съюз по неравноправие, с изброяване на аргументите за това- несправедлива данъчна система, сложен достъп до опазване на здравето и други И предложи Българска социалистическа партия да изготви различен бюджет, който да бъде прегледан на идния конгрес.

На трето място Нинова се спря на идното Председателство на България на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година Подготовката стартира със скандал за плочките пред НДК и евентуално ще приключи със скандал за средствата, избрани за хотел на гостите в страната ни, разяснява тя. Нинова съобщи, че не вижда действителни цели и предпазен интереса на страната по време на Председателството, деклариран от ръководещите занапред. Времето чука на вратата, а ние нямаме политики, безапелационна бе тя. Лидерът на Българска социалистическа партия изясни, че тези тематики ще са в основата и на идния конгрес на партията, като прикани в умозаключение: да защитим своя народен интерес в бъдещия европейски дом./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР