Шарл Льоклер (Ферари) взе изненадващ полпозишън за Гран при на

...
Шарл Льоклер (Ферари) взе изненадващ полпозишън за Гран при на
Коментари Харесай

Шарл Льоклер спечели квалификацията в Мексико

Шарл Льоклер (Ферари) взе неочакван полпозишън за Гран при на Мексико във Формула 1. Той ще започва от първата позиция, на второ място се подреди съотборникът му Карлос Сайнс-младши. Трети е актуалният международен първенец (Ред Бул).

Ферари се показа извънредно в третата свободна подготовка по-рано в събота – Льоклер остана 13-о, Карлос Сайнс-младши – 15-и. Но в квалификацията и двата болида на Ферари бяха впечатляващи.

„ Ако би трябвало да бъда почтен, не чаках да завърша на 1-а позиция в квалификацията през днешния ден. По време на третата подготовка въобще не се усещах удобно. Но през останалото време в Мексико напипахме скоростта, която ни е нужна. Но не съм сигурен дали всичко това ще бъде задоволително, с цел да спечелим “, сподели Шарл Льоклер.

Верстапен се цели в връх по най-вече победи в границите на един сезон – 16. Той обаче призна, че болидът му има проблеми. „ Много е мъчно, има доста ниско сцепление тук поради надморската височина. Последният бранш, с който се борихме малко повече, в сравнение с ни се искаше, очевидно ще бъде предизвикателство за нас. Но е дълго съревнование, доста обиколки би трябвало да се карат “, сподели водачът на Ред Бул.

Даниел Рикардо (Алфа Таури) довърши изненадаващата решетка с четвърто място. Това е най-хубавото му показване през сезона. Пети се подреди Серхио Перес (Ред Бул), шести – Люис Хамилтън (Мерцедес).

Куп водачи, в това число Верстапен и Хамилтън, бяха разследвани поради разнообразни нарушавания. Наказания получиха обаче единствено от Уилямс.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР