Шарената конфигурация в парламента дава много варианти за формиране на

...
Шарената конфигурация в парламента дава много варианти за формиране на
Коментари Харесай

Какви са вариантите за формиране на кабинет с мандата на ИТН?

Шарената настройка в Народното събрание дава доста разновидности за образуване на кабинет с мандата на „ ИТН “. Партията одобри през днешния ден от президента Румен Радев първия изследователски мандат за държавно управление.

На доктрина даже и 65 гласа на партията на Слави Трифонов стигат. Това може да стане, в случай че депутатите сведат кворума до минимума от 121 души в зала. Тогава 61 гласа са задоволителни за изискваното по Конституция нормално болшинство.

Ако след договаряния обаче спечелилите в изборите се договорят и с „ Демократична България “, и с „ Изправи се БГ!, Ние идваме! “, то те ще съберат поддръжка от 112 гласа в пленарната зала – задоволителни и при по-висок, само че не оптимален кворум.

Ако в залата участват всички депутати - за безусловно болшинство от 121 гласа се желае дейната поддръжка на още една парламентарна група „ Българска социалистическа партия за България “, Движение за права и свободи или ГЕРБ.

Депутатите на „ ИТН “ плюс Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи вършат 130 гласа – също несъмнено болшинство.

Важно е да се подчертае и че след избора на кабинет с подписите на 48 депутати може да се изиска избор на съмнение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР