Шансовете за военен сблъсък на украинска територия за съжаление не

...
Шансовете за военен сблъсък на украинска територия за съжаление не
Коментари Харесай

Валентин Вацев: Сблъсъкът в Украйна е все по-реален, а елитът на България е все по-неадекватен

Шансовете за боен конфликт на украинска територия за жалост не понижават, а в противен случай – войната придобива все по-сетивно измерение. Това разяснява в ефира на Дарик геополитическият анализатор доцент Валентин Вацев.

По думите му позицията на България към момента не е образувана ясно на високо държавно ниво. „ Българският държавно-политически хайлайф не е на нивото на своите геополитически отговорности, а страната ни е геополитическото сърце на Балканите, което е доста високо условие “, съобщи още той.

Има прелом в хода на събитията, конфликт е все по-реален

„ Вероятността за спор обаче на територията на Украйна не понижава, а се усилва с всеки изминат ден. Днес научихме, че съветският външен министър Сергей Лавров е одобрил концепцията Русия да признае като самостоятелни страни Донецката и Луганската република, което е напълно нов прелом в хода на събитията “, разяснява доцент Валентин Вацев.

По думите му украинските войски могат да бъдат хвърлени против Донецк и Луганск. „ Това е смисълът на концепцията, която чухме през днешния ден от Лавров – че Донецк и Луганск един път приети от Русия за самостоятелни, доста по-лесно ще е допустимо механически съветските войски, които са в този момент на границата да участват вътре в тези републики и да развиват на юг и на запад своите удари “, изясни анализаторът.

Елитът на България не е съответен на обстановката

„ За страдание не виждам, че българският държавно-политически и управнически хайлайф е на нивото на геополитическата съвестност на обстановката. България е геополитическото сърце на Балканите, а за активността на това сърце дават отговор несъответстващи държавно-политически управнически елити “, съобщи доцент Вацев.

„ Водят се някакви разногласия на тематика 1 000 български или 1 000 американски бойци ще пазят България от Русия “, сподели той.

Друг е въпросът, че не е без значение дали при действителен боен спор български или американски войски ще отидат да водят война против Русия.

Той се надява до седмица " разсъдъкът в управническите среди на България да спечелва ".

Според него съветските упования за преразпределяне на зоните на въздействие няма да бъдат видяни, до момента в който не изтече някаква най-малко районна война. В това няма нищо хубаво, тъй като тази районна война всеки миг ще пламне, не доста надалеч от нас, разяснява той.

Българска социалистическа партия ще роди нова партия, въпросът е какво става с нея по-късно

По мотив събитията в Българска социалистическа партия след конгреса на партията преди седмица, който не установи оставката на водача Корнелия Нинова Валентин Вацев разяснява, че споровете в Българска социалистическа партия приказват за бездънен разлом и предвижда, че евентуално до края на годината ще се появи нова лява партия.

" Днес Българска социалистическа партия е рехава коалиция сред социалисти, социаллиберали и леви либерали – такива структури в наше време не могат да бъдат доста постоянни. До края на годината Българска социалистическа партия, ще не ще, ще би трябвало да роди още една партия, която ще бъде ляво демократична ", предвижда той.

Според него е по-интересно какво ще стане с Българска социалистическа партия след „ огромното раждане “.

„ Българска социалистическа партия не за първи път ражда – тя роди АБВ, роди Евролевицата и още няколко неща, които към този момент са забравени. На Българска социалистическа партия и ппредстои още веднъж раждане, което е разединение – да се надяваме, че това разединение ще докара до консолидация на остатъците “, сподели още Валентин Вацев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР