Шансовете за правителство намаляват. Дискусията за създаване на мнозинство не

...
Шансовете за правителство намаляват. Дискусията за създаване на мнозинство не
Коментари Харесай

Крум Зарков: Шансовете за правителство намаляват

„ Шансовете за държавно управление понижават. Дискусията за основаване на болшинство не е напреднала нито на йота, тъй че аз не чакам нищо друго да се случи. “ Това сподели в предаването " Защо господин министър " по bTV служебният министър на правораздаването Крум Зарков.

По думите му имаме потребност не толкоз от кабинет, колкото от парламент.

„ Не просто да има парламент, а подобен, който да има болшинство, което да приема нужните решения. Ако ще се събира единствено да обърква Изборния кодекс, няма потребност “, добави Зарков.

Според него изборният закон ще прескочи в Народното събрание ветото, наложено от президента Румен Радев.

Това демонстрира какви са целите на преобладаващата коалиция – тази на хартиената бюлетина, счита Зарков.

Той изясни, че очевидно партиите се готвят за избори.

„ Иначе за какво ще е приоритет номер едно няколко часа, откакто президентът върна с доста аргументирано несъгласие закона, той към този момент беше в правната комисия. За съпоставяне антикорупционния закон, който беше гласуван преди няколко седмици на първо четене, още не е стигнал до нея “, добави Зарков.

При нови избори той предвижда за левицата не доста положителни резултати, в случай че конфигурацията е същата.

„ Ако при нови избори се явим в същия състав, мисля, че няма никакво подозрение, че резултатът още веднъж няма да е добър “, аргументира се Зарков.

По думите му социалистите не желаят хартиената бюлетина.

„ Социалистите организираха акция след акция за провеждането на машинен глас, тъй като те имат вяра, че той е по-добра сигурност за честността на вота. Не става дума, че е панацея и че е съвършено. Става дума, че е по-честно, а социалистите са привързани към честността на вота. Аз смятам, че съставлявам позицията, която нашата партия публично е заемала и обръщането ѝ от водача, и от управлението на 180 градуса преди няколко месеца, е необяснимо. Затова аз нямам никакъв проблем с позицията на партията си по този въпрос “, сподели Зарков.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР