Шампоанът от сода бикарбонат помага за почистване на косата и

...
Шампоанът от сода бикарбонат помага за почистване на косата и
Коментари Харесай

Защо ви е нужен домашен шампоан от сода бикарбонат?

Шампоанът от сода бикарбонат оказва помощ за разчистване на косата и скалпа, когато има струпване на себум, нечистотия и останки от козметика. В кои случаи да употребявате шампоан от сода бикарбонат, в кои да го избягвате и по какъв начин да го приготвите. Полезни препоръки за вашата коса.

Както кожата, по този начин и по скалпа и косата има натрупвания. Те са породени от себума, мръсния въздух и козметиката, която употребявате. Тези нечистотии не постоянно съумяват да се отмият при нормално миене на косата със общоприетия шампоан. В тези случаи на помощ идва елементарната сода бикарбонат от кухненския рафт.

С нея и малко вода можете да приготвите пречистващ шампоан, който да работи сходно на ексфолиант за та и скалпа.

Ако имате прекомерно суха коса и изсъхнал скалп обаче, не използвайте тази примес . Содата бикарбонат е с високо pH - 8-9, с скалпът е киселинен. тази естествена киселинност пречи на развиването на бактерии и салдото не трябва да се унищожава.

 

 мокра коса

Ако сте със суха коса и изсъхнал скалп, можете да изплаквате косата със примес от оцет и вода.

Използвайте шампоана със сода бикарбонат единствено в случай че имате потребност - един път на 5-6 седмици нормално е премного. Ако имате сензитивна кожа, първо нанесете малко от сместа на китката и почакайте 15 минути. Ако не се зачерви, можете да продължите с процедурата.

 сода бикарбонат

 
Приготвяне на шампоана със:
Смесете 1 част сода и 3 елементи хладка вода . Смесете продуктите в купа. Нанесете получения шампоан на мокра, като започнете от скалпа и нанесете по цялата дължина. Разтъркайте добре, без да прилагате напън. Оставете за 1-2 минути и отмийте с хладка или топла вода.

Ако имате опция, най-после изплакнете със примес от оцет и вода (1 ч.л. ябълков оцет в 1 ч.ч. вода). Тази примес ще затвори космените фоликули и ще придаде искра на косата.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР