Шампионката по скално катерене Елназ Рекаби е изчезнала безследно от

...
Шампионката по скално катерене Елназ Рекаби е изчезнала безследно от
Коментари Харесай

Изчезна иранска катерачка, която се състезава без хиджаб

Шампионката по скално катерене Елназ Рекаби е изчезнала безследно от азиатския шампионат по катерене, който се организира в Южна Корея. Това оповестиха международни медии, които отразяват игрите в Азия. Рекаби е свалила хиджаба си по време на надпреварата в символ на митинг против режима в Техеран.

С това 33-годишната спортистка е нарушила иранските закони. Тя се е прибирала в родината си, когато околните й са говорили за последно с нея. След това е изчезнала безследно. Арестуван е и брат й.

Някои публицисти настояват, че още на границата са й отнети телефона и паспорта и тя е отведена в пандиза за политически арестанти „ Евин “ в Техеран. Иранското посолство в Сеул отхвърли това. Според тях Рекаби ще се върне в Техеран с тима си, както е планувано.

Малко след известията в медиите се появи известие в Инстаграма на Рекаби. В него тя се извинява, че се е катерила без кърпа, твърди, че не го е направила преднамерено, а че са оповестили старта й изненадващо и отвън уречения час.

Според кореспондентката на немската телевизия АRD Катарина Вилингер, състезателката е била принудена на мощ да напише извинението и е била задържана преди този момент. Тя твърди и че братът на Рекаби е бил арестуван в Техеран.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР