Шампионката по лека атлетика Ваня Стамболова най-сетне проговори за един

...
Шампионката по лека атлетика Ваня Стамболова най-сетне проговори за един
Коментари Харесай

Ваня Стамболова проговори за най-тежкия момент в кариерата си

Шампионката по лека атлетика Ваня Стамболова най-накрая проговори за един от най-тежките моменти в кариерата си – когато през 2007 година беше уличена в приложимост на допинг. Тя приказва в риалитито „ Фермата “, в което взе участие.

През 2007-а Стамболова получи наказване в продължение на 2 години да бъде лишена от спортни права. Ваня показа, че точно по сложния метод е схванала кои са същинските й другари. Преди да се случи това тя била обградена от доста хора. Когато обаче паднала от върха, внезапно останала без нормалното си обграждане, никой не я поглеждал и всички се държали по този начин, като че ли е непристойна, написа " Труд ".

След като двугодишното й наказване завършило обаче, същите тези хора изненадващо се завърнали в живота й и още веднъж почнали да сипят хвалби по неин адрес. По време на спортната си пауза, Ваня нееднократно е споделяла, че индивидът, на който напълно разчитала в този интервал, бил треньорът й Георги Димитров.

Именно той й уреждал лагери, на които тя да продължава да тренира, с цел да бъде във форма при завръщането си. Стамболова показа още, че в спортните среди царят огромни интриги и затова тя към този момент избира да си замълчи, а не да спори, както го правила в младежките си години.

34-годишната Стамболова споделя, че " Фермата " е патриотично и градивно предаване, учи ни на съпричастност, групов дух, да си оказваме помощ в компликации и да се връщаме по-често към корените и земята си. Смята, че родолюбието е в сърцето - или го имаш в кръвта си, или не.

Освен еврпейската купа на 400 метра от Гьотеборг през 2006 година, Ваня Стамболова има в същата дисциплинираност сребро и бронз от международни шампионати в зала. На 400 метра с трудности е европейска вицешампионка от Барселона 2010. Има златен орден от Универсиадата в Белград през 2009 година и бронз от Континенталната купа в Сплит през 2010 година Стамболова е народен рекордьор в бяганията на 400 метра навън (49,53 секунди), 400 метра в зала (50,21) и 400 метра с трудности навън (53,68). Както и на неофициалната дисциплинираност 300 метра в зала (36,81).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР