Шампионката от Откритото първенство на Австралия Арина Сабаленка се класира

...
Шампионката от Откритото първенство на Австралия Арина Сабаленка се класира
Коментари Харесай

Сабаленка - Потапова и Жабюр - Швьонтек са полуфиналите в Щутгарт

Шампионката от Откритото състезание на Австралия Арина Сабаленка се класира за полуфиналите на шампионата по тенис на червени кортове в немския град Щутгарт с награден фонд 678 814 евро. Беларускинята направи поврат, откакто отстъпваше със сет и с пробив, с цел да победи Паула Бадоса от Испания с 4:6, 6:4, 6:4 за 2 часа и 30 минути.

Бадоса завоюва първия сет, след което взе подаването на Сабаленка в първия гейм на втората част. Испанката водеше с 4:2, преди беларускинката да завоюва седем следващи гейма, с цел да вземе сета и да поведе с 3:0 в решаващата трета част. Бадоса изравни 3:3, само че по-късно загуби два пъти сервис геймовете си и Сабаленка стигна до крайния триумф. Сабаленка победи специалистка на клей във втори следващ мач, откакто се наложи над шампионката от Откритото състезание на Франция от 2021 година Барбора Крейчикова в сряда.

На полуфиналите тя ще играе против рускинята Анастасия Потапова, която отстрани номер 4 в схемата Каролин Гарсия от Франция след поврат с 4:6, 6:3, 6:3 за 2 часа и 12 минути. Напред в шампионата продължава и третата сложена Онс Жабюр от Тунис, което реализира елементарен триумф над Беатрис Адад Мая от Бразилия с 6:3, 6:3 за малко повече от час.

Съперничка на Жабюр на полуфиналите ще бъде лидерката в международната класация и шампионка от предходната година полякинята Ига Швьонтек, която в профил след поврат Каролина Плишкова от Чехия с 4:6, 6:1 6:2. Мачът продължи два часа и три минути.

Полякинята започва неприятно в дуела, изостана с 0:4 откакто позволи два ранни пробива и загуби първия сет. Швьонтек се активизира във втората част, поведе с 4:0 и даде единствено гейм на Плишкова, и то при собствен сервис. Водачката в схемата бе безапелационна и в третия сет, в който нанесе съдбоносен удар за преднина от 5:2 и затвори сполучливо мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР