Шампионката от Australian Open Арина Сабаленка спечели титлата на турнира

...
Шампионката от Australian Open Арина Сабаленка спечели титлата на турнира
Коментари Харесай

Арина Сабаленка спечели титлата в Мадрид

Шампионката от Australian Open Арина Сабаленка завоюва купата на шампионата на клей в Мадрид. Във финала тя се оправи с водачката в международната класация Ига Швьонтек. Сабаленка завоюва след 6-3, 3-6, 6-3 за 2:25 часа.

Победата е първа на нея на клей над Швьонтек – до този миг тя не беше взимала даже сет.  Трофеят пък е трети за тенисистката от Беларус тази година и втори в Мадрид след 2021., която тогава също беше номер едно в света.

Двете играха на финала в Шутгарт преди по-малко от две седмици, където.

Сабаленка съумя да завоюва тежкия мач на корт „ Маноло Сантана “, записвайки 29-а победа си сезона. В първия сет тя пропиля две точки за пробив при 3-2, само че въпреки всичко след още две стигна до задатък от 5-3.

Във втората част Швьонтек поведе небрежно с 3-0, само че съперничката ѝ изравни за 3-3. После Арина Сабаленка изпусна две точки за пробив и полякинята небрежно взе още три гейма.

В третия сет беше ред на Сабаленка да поведе с 3-0. Швьонтек изравни за 3-3, само че след това още веднъж позволи пробив. И с четвъртият си мачбол шампионката постави завършек на разногласието.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР