Шампионката на WBC и IBF в супер средна категория защити

...
Шампионката на WBC и IBF в супер средна категория защити
Коментари Харесай

Клариса Шийлдс защити титлите си в супер средна категория

Шампионката на WBC и IBF в супер междинна категория отбрани купите си през миналата вечер, побеждавайки безусловно изрично претендентката Тори Нелсън посредством единомислещо съдийско решение.

И тримата съдии отсъдиха 100:90 в интерес на Шийлдс, която усъвършенства професионалния си връх до 5-0 (2 КО).

Шампионката доминираше над претендентката в продължение на всички 10 рунда, само че Нелсън (17-1-3, 2 КО) въпреки всичко съумя да чуе удара на последния гонг.

"Не смятах, че успеха ще бъде толкоз лесна, само че бях по-добрата и по-силната през днешния ден. Тя построи своя тактика за игра, само че аз просто не й оставих късмет. Пласирах всеки удар, който смятах, че е допустимо да разпространявам. Тя просто е много корава ", съобщи Шийлдс.

Запитана за проектите й да се реалокира в долната категория, с цел да се изправи против Кристина Хамър, Шийлдс съобщи: "Мисля, че мога да вляза елементарно в междинна категория. Знам, че сигурно ще бъде по-едра и по-силна от девойките там. Ще забележим какво ще се случи. Все отново желая да се удрям с нея. "

Едва 22-годишната Клариса Шийлдс е двукратна олимпийска и международна шампионка по бокс в междинна категория. На аматьорската сцена тя има 77 победи и единствено една загуба. През 2016-та година американката реши да влезе в професионалния бокс и оттогава има пет победи от пет изиграни срещи, давайки поръчка, че има сили да сплоти всички трофеи в супер междинна категория, а и освен там.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР