Шампионката на US Open Ема Радукану се оттегли от демонстративния

...
Шампионката на US Open Ема Радукану се оттегли от демонстративния
Коментари Харесай

Ема Радукану е заразена с COVID-19

Шампионката на US Open Ема Радукану се отдръпна от демонстративния тенис шампионат в Абу Даби тази седмица, откакто даде позитивна проба за ковид, оповестиха уредниците на конкуренцията.

19-годишната британка трябваше да се изправи против олимпийската шампионка Белинда Бенчич в четвъртък. Вместо това Радукану, която към този момент бе пътувала до Обединени Арабски Емирства, ще би трябвало да се карантинира. Ако няма спомагателни затруднения, международната номер 19 би трябвало да пътува до Австралия преди първия за годината шампионат от Големия шлем през 2022.

„ Очаквах с голямо неспокойствие да играя пред почитателите тук в Абу Даби, само че, за жалост, откакто тествах позитивно за ковид, ще би трябвало да го отложа до идната появила се опция. Изолирам се съгласно правилника и се надявам да се завърна скоро на корта “, сподели тенисистката в изказване, оповестено от уредниците.

Радукану, която стана първата квалификантка, печелила купа от Големия шлем, когато надделя Лейла Фернандес във финала на US Open на Флъшинг Медоус, работи с нов треньор – Торбен Белц, преди първия си цялостен сезон в Женския тур. Тийнейджърката ще бъде под карантина и за шоуто, на което ще бъде избрана Спортна персона на годината за 2021 на BBC, където се изправя против Том Дейли, Тайсън Фюри, Адам Пийти, Рахийм Стърлинг и Сара Стори в публичния избор за Най-добър състезател на Англия за годината.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР