Шампионите по преференции от листите на ГЕРБ мобилизираха гласоподавателите си

...
Шампионите по преференции от листите на ГЕРБ мобилизираха гласоподавателите си
Коментари Харесай

Синът на кмета, студентка, приятел на Борисов. Кой спечели преференциите в ГЕРБ

Шампионите по преференции от листите на ГЕРБ активизираха гласоподавателите си в неделя. Това демонстрират протоколите от секционните изборни комисии в Благоевград, Шумен, Хасково и Варна. А имената на претендентите не са инцидентни.

Традиционните рекордьори по преференции от ГЕРБ резервират високите си резултати, сподели инспекция на Свободна Европа. Става дума за хора от листите на партията на Бойко Борисов в областите Благоевград, Шумен, Хасково и Варна, които получават доста преференции и пренареждат листите.

Използването на преференция при гласуването е опция гласоподавателят да уточни съответен претендент, който поддържа. Когато един претендент за народен представител от по-ниско място в листата събере повече гласове от лидера, той може да го измести. Като гласове за лидера се броят бюлетините без маркирана преференция, плюс тези, в които категорично е маркиран неговият номер.

Пренареждането на листите нямаше да прави усещане, в случай че имената на претендентите бяха инцидентни. Те обаче се появяват всякога при последните няколко вота.
Синът на кмета
Резултатът на обединението ГЕРБ-СДС в област Благоевград е по-добър спрямо изборите през ноември 2021, само че гласовете са надалеч от броя на хората, които са подкрепяли партията на Бойко Борисов през април 2021 година
 Стефан Апостолов
Независимо от смяната на общия резултат има един човек, за който гласоподавателите в региона твърдо гласоподават. Това е Стефан Апостолов , наследник на дългогодишния кмет на Симитли.

Характерно за него е, че следващ път е финален в листата на ГЕРБ-СДС, само че със мощен преференциален избор я пренарежда. Така е и в този момент. Преференция за Апостолов са отбелязали 7357 души. Това е с над 500 души повече спрямо ноември. Резултатът на Апостолов го подрежда на второ място в листата на ГЕРБ-СДС.

Прави усещане, че лидерът в листата Росен Желязков е нараснал съвсем двойно персоналния си избор – от 659 преференции през ноември, на 1146 през октомври 2022 година
Рекордьорът със златната торта
Рекордът по преференции в област Хасково се държи от Георги Станков . Бившият шеф на Регионалната дирекция по сигурност на храните в Хасково е събрал с 35 на 100 повече преференции на изборите в неделя спрямо изборите през ноември 2021 година Преди година за него са дали своят вот 2997 души, а в неделя – 4617 . Станков обаче остава надалеч от върха си през април 2021 година, когато съумя да събере 13 655 преференции.
 Георги Станков
Резултатът му в този момент не е задоволителен, с цел да го изведе преди всичко в листата, където лидерът Делян Добрев доста е подобрил преференциалния си резултат по отношение на ноември – от 1353 на 2155 персонални преференции. Това, дружно с общия избор за ГЕРБ-СДС, подсигурява лидерското му място.

Коалицията ГЕРБ-СДС в Хасково също усъвършенства общия си резултат спрямо предходните избори, само че гласовете са двойно по-малко по отношение на април 2021 година

Името на Станков стана известно през 2018 година Тогава " Офнюз " разгласява фотография от негов рожден ден, на която той чества със златна торта, декорирана със захарни пачки от банкноти от 500 евро, негов портрет и депутатската му карта.
Подкрепа за другар  Илтер Бейзатов
Най-много преференции в Шумен още веднъж събира предприемачът Илтер Бейзатов, втори в листата на ГЕРБ-СДС в региона. За него са дали своят вот 2605 души, което е с 382 преференции повече спрямо изборите през ноември. В секциите във Вълнари и Църквица към 80 на 100 от гласувалите за ГЕРБ-СДС са показали с преференция името на Илтер Бейзатов.

Бейзатов и татко му Бейзат Яхя са някогашни деятели на Движение за права и свободи и във времето са показали с Бойко Борисов . Яхя беше един от шефовете на - Шумен (СИДП).
Варна към този момент не е изненада
Във Варна Славена Точева усъвършенства върха си по преференции спрямо април 2021 година Тогава тя излезе напред в листата с 6803 преференции и от 25-а в листата на ГЕРБ, се подреди след лидера.
 Славена Точева
На изборите в неделя Точева е събрала 7306 преференции. Това още веднъж я извежда на второ място след лидера Даниел Митов.

Славена Точева е народен представител в три следващи Народното събрание през 2021 година В формалната ѝ биография се показва, че е последна година бакалавър " Управление на туризма " в Стопанска академия " Димитър А.Ценов " в Свищов. Работила е като еколог в две компании.

" " написа, че тя е била част от журито на конкурс за Мис Варна като представител на нощен клуб.

Точева е била съучастник в една компания с Дениз Сакаллъ, наследник на някогашния ръководител на ДПС-Варна Ведат Сакаллъ. През 2017 година обаче тя трансферира целия си дял на Сакаллъ.
 Кметът, хлябът, ножът. Корпоративната взаимозависимост в едно село  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР