Шампионите от Нефтохимик 2010 (Бургас) обявиха привличането на братята Георги

...
Шампионите от Нефтохимик 2010 (Бургас) обявиха привличането на братята Георги
Коментари Харесай

Николай Желязков: Уверен съм, че събрахме много силен състав.

Шампионите от Нефтохимик 2010 (Бургас) оповестиха привличането на братята Георги и Валентин Братоеви, като това бяха последните две нови попълнения в състава. Освен това в отбора остава и звездата Николай Николов, както и другият централен блокировач Илия Петков. Сигурни оставащи са още и диагоналът Жани Желязков и Мирослав Градинаров. Преди седмица бургазлии привлякоха посрещачът Златко Кьосев от Монтана, центърът Венцислав Трифонов от Арда (Кърджали) и либерото Ивайло Лалов (Левски).

Ето какво сподели старши-треньорът на Нефтохимик Николай Желязков в изявление за BGvolleyball.com за ситуацията в тима, селекцията и задачите за новия сезон.

Може ли да се каже, че селекцията на Нефтохимик е приключена?

На процедура, да. Смятам, че не е належащо да привличаме още състезатели.
 @@@

Как се стигна до привличането на братя Братоеви?

От много време съм казвал, че с тях двамата, тимът ни ще стане доста мощен. Радвам се, че това се случи. И освен с тях, с останалите волейболисти и новопривлечените състезатели също. Смятам, че успяхме да създадем максимума със селекцията. Уверен съм, че събрахме доста мощен състав.

Опитен играч като Ники Николов също остана в състава. Трябваше ли да го убеждавате?

Не. Ники знаеше, че желая да остане. Бе въпрос на договаряния сред него и управлението на отбора, тъй като въпреки всичко знаете, че финансовата част е от огромно значение. Радвам се, че съумяха да се договорят. Всъщност всичко стана доста бързо и с него и с братя Братоеви и това е доста радващо.

Кога стартирате подготовка?

По принцип считам на 1 август. Но обстановката е такава, че към този момент всичко е предпоследно. Всичко, което кажа може да се промени предвид на пандемията от коранавируса. Дано въпреки всичко да се оправят нещата. При всички положения желаеме по-рано да стартираме, тъй като тази дълга отмора ще се отрази доста отрицателно на всички състезатели. От 15 март до в този момент никой не е упражнявал дейно. Коремни преси и раздвижващи извършения в къщи напълно не са задоволителни. След този голям интервал на насилствена отмора волейболистите се нуждаят от физическа подготовка.

Рискът от травми е дост огромен след подобен интервал?

Да, по този начин е. хората, които мислят, че откакто се отвори ситуацията за тренировки и след 15-20 дни са подготвени се лъжат. В тази посока има една доста хубава публикация на спортните доктори Стефан Стругаров и Ангел Лозанов, които предизвестяват точно за това.

По тази причина всички състезатели на Нефтохимик ще получат самостоятелни стратегии за лятото. Вече имаме проект за деяние, волейболистите ще работят а физика и в летните месеци. Разбира се не от на следващия ден, от идващия месец. Ще се получи нещо като предварителна подготовка преди подготовката.

Целите за идващия сезон?

Основните цели естествено са ориентирани към спечелването на трофеи в шампионата. Но моите цели са малко по-различни. Първо да подготвим добре тима, второ да създадем добър колектив, трето да имаме добра заварка. И въз основата на това да покажем добра игра. Общо взето първостепенно е да си подредим нещата, с цел да преследваме триумфи.

 От Нефтохимик се надяват да играят дуелите си от Шампионската лига в “Арена Бургас”

А в Европа?

Ще играем в Шампионска лига и ще стартираме на квалификации. Смятам, че имаме шансове да нападаме влизане в групите на най-престижния шампионат. С този състав и с малко шанс мисля, че можем да успеем да продължим напред. Дай боже и новостроящата зала в Бургас да бъде приключена и всичко ще си пристигна на мястото.

Приключихте със селекцията много по-рано от другите. Може ли да се каже, че сте треньор-отличник?

И предходната година приключихме по-рано. Това е процедура в Нефтохимик. Дължи се на доста добра химия и заварка във взаимното ни съдействие с президента Огнян Томов. Нещата вървят доста леко, тъй като имаме единодушие. Надявам се това да продължи и отсега нататък.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР