Шампионът от турнира на АТП Следващата генерация Яник Синер (Италия)

...
Шампионът от турнира на АТП Следващата генерация Яник Синер (Италия)
Коментари Харесай

Синер се класира за четвъртфиналите на турнира в София

Шампионът от шампионата на АТП " Следващата генерация " Яник Синер (Италия) се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис от сериите АТП 250 в София с награден фонд 389 270 евро.

19-годишният Синер отстрани с 6:3, 6:4 в зала " Арена Армеец " швейцареца Марк-Андреа Хюзлер, " благополучен губещ " от квалификациите.

Италианецът, който е 44-и в света сега, сервира доста устойчиво, като не позволи пробив и завоюва 32 от 37 разиграни точки при първото си подаване.

Той избави единствените два брейкбола на противника в петия гейм на първата част, след което проби за 5:3 и затвори сета на личен сервис.

Във втората част Синер направи още един брейк в седмия гейм и това се оказа задоволително за 80-минутния триумф против 149-ия в света Хюзлер.

" Радвам се за тази победа. Марк-Андреа е отличен състезател. Той е левичар, има прекрасен сервис, който е сложен за разчитане. Ако се отпуснеш против него даже в един твой сервис-гейм, може да загубиш. Трудно са реализира темп против такива играчи. Постоянно би трябвало да търсиш решение за ретурите. Щастлив съм, че съумях ", съобщи италианецът, четвъртфиналист на " Ролан Гарос ".

В търсене на втория си полуфинал през сезона след шампионата в Кьолн в края на октомври Синер ще се изправи на следващия ден против третия подложен Алекс Де Минор (Австралия), който надви по-рано през днешния ден над квалификанта Аслан Карацев (Русия) с 6:4, 7:6(5).

" Алекс е стабилен състезател, движи се доста бързо. Значително усъвършенства играта си през тази година. Но аз също. Планът е да се придържам към главните неща - добър сервис, дълбоки удари и да го движа по корта. Със сигурност това ще бъде най-трудният ми мач дотук, само че го чакам с неспокойствие. Чувствам се чудесно на корта до момента. Физически също съм добре ", сподели още Синер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР