Шампионът от Откритото първенство на Австралия Яник Синер започна победоносно

...
Шампионът от Откритото първенство на Австралия Яник Синер започна победоносно
Коментари Харесай

В първи мач след триумфа на АО: Синер победи световния №66 и продължава напред в Ротердам

Шампионът от Откритото състезание на Австралия Яник Синер стартира победоносно присъединяване си на шампионата от категорията АТП 500 в Ротердам. Световният номер 4 победи елементарно представителя на домакините Ботик Ван Де Зандсхулп за 85 минути - 6:3 6:3. Италианецът не срещна особени усложнения в хода на срещата и продължава напред, където му следва да срещне ветерана Гаел Монфис.

В началото на мача, двамата тенисисти печелеха подаванията си, като Синер бе този, който опитваше да задава темпото на игра, което не беше изненадващо, поради класата на двамата състезатели. При 2:2, първенецът от Откритото състезание на Австралия проби противника си и излезе напред в резултата. В идващите мигове, двамата печелеха сервис геймовете си. При 5:3, когато Ван Де Зандсхулп сервираше за оставане в сета, той се пропука и загуби за повторно подаването си, с което първата част завърши в интерес на Синер след 40 минути игра - 6:3.

Вторият сет стартира изненадващо, защото нидерландецът се снабди с три следващи благоприятни условия за брейк, но новият мейджър първенец се избави от надвисналата го заплаха и завоюва гейма си. Още в идващото подаване на международния номер 66, Синер загърби проблемите, които имаше доскоро и осъществя брейк, след което елементарно го затвърди и си обезпечи удобна преднина от 3:0. В идващите мигове на мача, забавните мигове липсваха, като двамата печелеха подаванията си. При 5:2, когато представителя на домакините сервираше за оставане в мача, Синер си обезпечи два мачбола, само че не се възползва от тях и Ван Де Зандсхулп се избави. В последна сметка, международният номер 4 затвори мача на лично подаване и си обезпечи присъединяване в идващия кръг на шампионата.

 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР