Шампионът на Уимбълдън Новак Джокович няма да играе на турнири

...
Шампионът на Уимбълдън Новак Джокович няма да играе на турнири
Коментари Харесай

И Канада не пуска Джокович без ваксина

Шампионът на " Уимбълдън " Новак Джокович няма да играе на шампионати и в Канада, в случай че не е имунизиран против COVID-19. Това заяви шефът на конкуренцията от сериите " Мастърс 1000 " в Монреал Юджийн Лапиер. Така сръбският тенисист ще пропусне и този шампионат, както стана с Australian Open през януари и с двата " Мастърса " в Съединени американски щати - в Индиън Уелс и Маями.

" Ситуацията е ясна – или Канада ще промени разпоредбите във връзка с имунизацията или той (Джокович) ще би трябвало да запретне ръкави и да се имунизира. Но не смятам и двата сюжета за евентуални ", сподели Лапиер.

Турнирът в Монреал ще стартира на 5 август, три седмици преди началото на последната конкуренция от Големия шлем за годината - US Open в Ню Йорк.

Джокович продължа да бъде неотстъпчив в позицията си, че няма да се имунизира, без значение дали ще получи позволение да взе участие по шампионати на територията на Северна Америка. Здравният министър на Канада Жан Ив Дюкло също е неотстъпчив: " Правилата важат за всички. Има някои изключения, но…правилата важат за всички. Пандемията от ковид към момента е завършила “.

35-годишният Джокович е рекордьор по трофеи от втората по авторитет верига в мъжкия тенис - " Мастърс 1000 ". Той има 38, следван от Рафаел Надал с 36 и Роджър Федерер с 28. Освен това сърбинът е единственият тенисист, печелил всички шампионати " Мастърс ", а особено на този в Канада е триумфирал 4 пъти.

В класацията по трофеи от Големия Шлем Ноле редуцира до една задатъка на Надал, откакто завоюва за 7-и път " Уимбълдън " (21 против 22). Но няма да може да играе на US Open, защото американското държавно управление вкара закон, съгласно който всички, които не са жители на Съединени американски щати, би трябвало да са изцяло имунизирани при влизането си в страната. А самият Джокович, незабавно след триумфа си в Лондон сподели, че даже и да не може да играе в Ню Йорк, няма да се имунизира и, че това неучастието му " няма да е краят на света ".

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР