Шампионът на Ролан Гарос Рафаел Надал се класира без напрежение

...
Шампионът на Ролан Гарос Рафаел Надал се класира без напрежение
Коментари Харесай

Надал загуби само 6 гейма на 1/8-финалите на "Уимбълдън"

Шампионът на " Ролан Гарос " Рафаел Надал се класира без напрежение за 1/4-финалите на третия шампионат от Големия шлем по тенис - " Уимбълдън " в Лондон. В IV кръг от Откритото състезание на Англия испанският левичар даде единствено 6 гейма на Жоао Соуза (Пор) и го разгроми с 6:2, 6:2, 6:2 за 1:45 ч. игра на централния корт в " Ол Ингланд Клъб ".

От началото на конкуренцията 33-годишният Надал е изгубил единствено един сет - при успеха с 6:3, 3:6, 7:6 (5), 7:6 (3) над Ник Кириос (Авл) във II кръг. За място на 1/2-финалите двукратният първенец в Лондон (2008, 2010) и притежател на общо 18 трофеи от Шлема ще спори с американец - Сам Куери или Тенис Сандгрен, които трябваше да приключат дуела между тях по-късно нощес.

Носителката на купата от " Ролан Гарос " при дамите и сегашна №1 в международната класация Ашли Барти (Авл) изненадващо отпадна от " Уимбълдън " на 1/8-финалите. Край на победната ѝ серия постави Алисън Риски (САЩ), която се наложи след поврат с 3:6, 6:2, 6:3 и за първи път в кариерата си се класира за 1/4-финал в Големия шлем.

Съперничка на американката за място в Топ 4 ще бъде нейната популярна сънародничка Серена Уилямс. Носителката на 23 " мейджър " трофеи, в това число седем в " Ол Ингланд Клъб ", преодоля 1/8-финалите с рутинна победа над Карла Суарес Наваро (Исп) с 6:2, 6:2 за 64 мин.

" Аз съм прочувствена тенисистка и постоянно се вълнувам, когато играя на " Уимбълдън " - показа 37-годишната Серена. - Ако не беше по този начин, евентуално въобще нямаше да дойда тук. Радвам се, че не преставам напред. Най-много съм удовлетворена от обстоятелството, че съм физически здрава. Отдавна не ми се беше случвало да се задържа толкоз в един шампионат, да играя серия поредни дуели. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР