Шампионът на Откритото първенство на САЩ Даниил Медведев се извини

...
Шампионът на Откритото първенство на САЩ Даниил Медведев се извини
Коментари Харесай

Медведев се извини, че е победил Джокович: Той е най-великият!

Шампионът на Откритото състезание на Съединени американски щати Даниил Медведев се извини на всички последователи на тениса поради триумфа си. На финала в Ню Йорк руснакът победи международния номер 1 Новак Джокович с 3:0 сета и по този метод му попречи да завоюва календарен Голям шлем - четирите трофеи от Откритото състезание на Австралия, " Уилбълдън ", " Ролан Гарос " и Откритото състезание на Съединени американски щати.

За Медведев купата е първа от Големия шлем след два изгубени финала.

" Първо би трябвало да кажа " Извинявай! ". На теб и на почитателите ти, Новак. Всички знаем защо играеше през днешния ден. Заради нещата, които реализира тази година и през кариерата си желая просто да ти кажа нещо, което не съм казвал на никой различен, само че ще кажа на теб – ти си най-великият състезател в историята ", съобщи Медведев.

Снимка: Reuters

Руснакът благодари и на публиката, която в мача беше повече на страната на Джокович и се надяваше да види събитие в тениса, което не се е случвало от 52 години насам. През 1969 година Род Лейвър за последно завоюва четирите трофеи от Големия шлем в един сезон.

" Днес бяхте малко повече за Новак, само че за мен това е изцяло разбираемо. През цялото време ми давахте доста сила. Започвайки през 2019 година, в действителност много неща се трансформираха. Не беше елементарно, само че ви благодаря доста. ", сподели той.

Снимка: Reuters

Победата и първата си купа от Големия шлем Медведев посвети на своята брачна половинка Дария, която му стиска палци в публиката. Оказа се, че двамата честват годишнина в деня на финала, а тенисистът разкри, че не е имал време да ѝ избере подарък.

" По време на шампионата не можех да мисля за подарък, споделих си, че в случай че изгубя след полуфиналите, ще намеря бързо подарък. Днес си мислех, че в случай че изгубя тук, няма да имам време да ѝ купя подарък, тъй че трябваше да печеля непременно. Обичам те, Даша, и ти благодаря. ", провокира усмивки вторият в международната класация.
View this post on Instagram
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР