Шампионът на България по волейбол при дамите Марица допусна първа

...
Шампионът на България по волейбол при дамите Марица допусна първа
Коментари Харесай

Марица не успя да пробие блокадата на Бурса

Шампионът на България по волейбол при дамите Марица позволи първа загуба в шампионата за купа " Пловдив ". Във втория ден от конкуренцията домакините отстъпиха с 0:3 (17:25, 16:25, 19:25) пред турския Бурса Бююкшехир Беледийе.

В първия гейм представянето на Марица беше на приливи и отливи. Имаше моменти, в които домакините бяха изцяло равностойни на именитите гостенки, само че и други, в които неотразимите офанзиви на Фатма Йълдъръм и Икбал Албайрак наклониха везните към крайното 25:17 за Бурса.

Блокадата на туркините продължи да работи добре и във втория гейм. Това, плюс грешките в играта на маричанки и продължаващите нападения на Йълдъдъм направиха разликата за още по-убедителното 25:16 в интерес на Бурса.

И в третата част Иван Петков тества разнообразни постройки на игра в търсене на ключа към блокадата на съперника, само че по този начин и не съумя да я пробие. Макар и това да бе най-равностойният гейм в срещата, пловдивчанки още веднъж не стигнаха до 20-ата точка. Резервата Ярен Хатиполу направи ас за 25:19 и затвори мача в интерес на своя отбор.

Фатма Йълдъръм бе най-резултатна на терена с общо 18 точки за успеха на Бурса. Кремена Каменова и Нася Димитрова означиха надлежно 11 и 10 за Марица.

В другия мач от шампионата румънският Динамо отстъпи пред гръцкия Олимпиакос с 0:3 (14:25, 14:25, 12:25).

Олимпиакос оглавява краткотрайното класиране с два триумфа и 6 точки. На второ място е Бурса с една победа (от един мач) и 3 точки, следван от Марица с една победа и 2 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР