Шампионът Байерн (Мюнхен) записа убедителна победа с 3:0 като гост

...
Шампионът Байерн (Мюнхен) записа убедителна победа с 3:0 като гост
Коментари Харесай

Хамес вдъхнови "Байерн" за убедителна победа срещу "Шалке"

Шампионът " Байерн " (Мюнхен) записа безапелационна победа с 3:0 като посетител на " Шалке " в петия промеждутъчен кръг от Бундеслигата. Баварците са към този момент в серия от 14 мача без загуба от " миньорите ", в които имат 11 победи.

В воин за " Байерн " се трансформира новото попълнение Хамес Родригес, който изигра първия си мач като титуляр за баварците в Бундеслигата. Колумбиецът се отличи с гол и асистенция, а също така завоюва дузпа, осъществена от Роберт Левандовски. Третото попадение беше дело на Артуро Видал в края на срещата.

С успеха си " Байерн " излезе краткотрайно отпред в класирането с 12 точки. Баварците имат две повече от " Борусия " (Дортмунд), " Хановер " и " Аугсбург ", като първите два тима имат мач по-малко.

Треньорят на " Байерн " Карло Анчелоти реши да даде отмора на някои от главните футболисти на отбора поради сгъстения цикъл от мачове. Срещата не започнаха Франк Рибери, Тиаго Алкантара, Видал, Матс Хумелс и Жером Боатенг, който до скоро лекуваше травма. Мануел Нойер пък ще отсъства до края на годинита поради травма, а Ариен Робен пропусна мача поради простуда.

Баварците постановиха надзор върху мача още от началото на мача. Футболистите на първенците пресираха надълбоко играчите на " Шалке ", които разчитаха на бързи контраатаки и неточности в отбраната на " Байерн ".

В осмата минута добра композиция сред Хамес и Кингсли Коман приключи със мощен удар на Себастиан Руди, който беше избавен от вратаря на " Шалке " Ралф Ферман. Две минути по-късно колумбийският полузащитник изведе Томас Мюлер зад отбраната на " миньорите " и стреля от дребен ъгъл с левия крайник, само че Ферман мазета в корнер.

В средата на полувремето неверен пас на Хави Мартинес докара до бърза контраофанзива на " Шалке " и гол във вратата на Свен Улрайх. Попадението обаче беше вярно анулирано поради засада.

Атаките на " Байерн " се развиваха най-вече по лявото крило през Коман. В средата на първата част французинът и Хамес размениха позициите си на двата фланга и това докара до рискови обстановки пред вратата на Ферман

" Байерн " откри резултата в 25-ата минута след гол от дузпа Левандовски. Баварците получиха право да изпълнят 11-метровия углавен удар поради игра с ръка на Налдо в наказателното поле след центриране на Хамес. При обстановката беше употребена системата за видео повтаряне.

Отсъдената дузпа изнерви и обърка футболистите на " Шалке ", които заиграха по-нервно и постоянно допускаха много неточности в организацията на играта. " Байерн " се възползва от това и удвои преднината си в 29-ата минута с гол на Хамес. Корентин Толисо асистира на колумбиеца, който преодоля Ферман с удар от близко по земя.

Най-доброто състояние за " Шалке " за първата част пристигна в 31-ата минута. Центриране в наказателното поле приключи с неприятна интервенция на Улрайх, като бранителите на баварците почистиха топката от гол линията.

В началото на второто полувреме Мюлер уцели греда след центриране на Хамес отдясно. След тази обстановка " Байерн " смъкна темпото на игра, което даде опция на футболистите на " Шалке " да погледнат по-смело към вратата на Улрайх.

В рамките на няколко минути шанса си от далечно разстояние пробваха поредно Даниел Калиджури, резервата Йевхен Коноплянка и Леон Горецка, само че без триумф. В 65-ата минута удар на Гуидо Бургщалер от близко беше избавен по отличен метод от Улрайх.

Интригата в мача завърши в 75-ата минута с третия гол за " Байерн ". Точен за баварците беше влезлият като запаса Видал, който означи с удар от въздуха след хубав прехвърлящ пас на Хамес.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР