Шахматно чудо, обвинено в измама с вибриращи секс играчки, урежда съдебна битка

...
авг. 29 (UPI) – Съдебна битка за клевета по отношение
Коментари Харесай

авг. 29 (UPI) – Съдебна битка за клевета по отношение на тийнейджър шахматно чудо, обвинен в използване на вибриращи секс играчки за измама по време на турнир в Мисури миналата година, приключи в понеделник.

Ханс Нийман, на 19, победи норвежеца гросмайстор Магнус Карлсен, 31, в шахматен мач, който доведе до обвинения - включително от други шахматни гросмайстори - че е измамил, според съдебно дело, получено от UPI. Делото беше заведено срещу Chess.com, Карлсен и други.

„Малко след тези събития Chess.com затвори частно акаунта на Нийман и публикува разследващ доклад за играта на Ханс Ниман“, каза Chess.com в изявление понеделник. Chess.com, водещата платформа за онлайн игра, отстрани Niemann след повдигнатите обвинения.

„От юни и двете страни преговаряха насаме в добросъвестни усилия да разрешат проблемите си и да разрешат шаха светът да продължи напред без по-нататъшни съдебни спорове. Щастливи сме да споделим, че всички страни са постигнали споразумение", се казва в изявлението на Chess.com.

В изявлението се отбелязва, че всеки участващ субект има свои собствени "мнения относно събитията около спора и те са съгласни, че всеки трябва да може да говори открито за своите възгледи."

Chess.com каза, че е възстановил напълно Нийман, потвърждавайки, че няма "няма категорични доказателства", че той измамен във всички лични игри.

Организацията публикува изявление на Карлсен, в което гросмайсторът признава липсата на доказателства, че Ниман е измамал в миналогодишния мач за Купата на Синкфийлд.

„Аз съм желаем да играем с Niemann в бъдещи събития, ако бъдем сдвоени“, каза Карлсен.

Niemann каза в изявление, че делото е било разрешено „по взаимно приемлив начин“ и каза, че очаква с нетърпение да се върне до Chess.com.

„С връщането на Ханс в Chess.com ще му бъде позволено да играе във всички и всички събития и няма да бъде третиран по-различно от всеки друг играч,“ казаха от организацията.< /p>

„Chess.com винаги си запазва правото да отваря и закрива акаунти въз основа на наша преценка и ние приемаме това управление сериозно.“

Съдебният процес включва и американския гросмайстор по шах Хикару Накамура, който също намекна в няколко коментара в Twitch, че Nieman може да е имал история на онлайн измама.

Въпреки това изглежда не включва Twitch емисия ChessBrah на канадския гросмайстор Ерик Хансен, архивирана от потребители на Twitter, в която той твърди, че Нийман е използвал секс играчки за измама.

Вместо това делото се съсредоточи основно върху Карлсен, за когото Нийман твърди, че „злобно и злонамерено му отмъсти“ за това, че го е победил.

„Безпрецедентните действия на Карлсен , в съчетание с неговите неоснователни обвинения, изпрати шокови вълни в шахматния свят и незабавно избута Нийман в центъра на това, което сега е широко разпространено като най-големия шахматен скандал в историята", се казва в съдебния иск.

"Дължи се на неговия несравним ръст и влияние в шахматната общност, Карлсен знаеше, че обществеността ще повярва на обвиненията му в измама срещу Ниман, въпреки че Карлсен нямаше легитимно основание да вярва, че Нийман действително е изневерявал срещу него.“

В В края на делото се казва, че експертите са заключили, че Карлсен е загубил мача поради особено слабата си игра, а не поради изключителна игра на Ниман.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР