Шахматистката Нургюл Салимова се прибра в България. За това съобщи

...
Шахматистката Нургюл Салимова се прибра в България. За това съобщи
Коментари Харесай

Нургюл Салимова се прибра в България

Шахматистката Нургюл Салимова се прибра в България. За това заяви евродепутатът Илхан Кючюк, който я посрещна на границата дружно със фамилията ѝ.

" Добре пристигнала в родината! Така посрещнах царицата на шахмата Нургюл Салимова! Пожелах й с безграничния си гений да продължава да играе с горделивост за България и да популяризира родината си отсега нататък! ",написа Кючюк във Facebook.

Съгражданите на 20-годишната спортистка години наред ще помнят вълненията от последните дни, когато с трепетно чакаха разиграването на партиите и безусловно подкрепяха и имаха вяра в триумфа на Нургюл.Детето, което е израснало през очите им,ивпечатлява със скромността и упоритостта, както сподели кметът на селото пред Българска телеграфна агенция.

С представянето си в БакуСалимова популяризира родния край, региона и страната си. Тя е и ще остане горделивост за Крепча и за Опака, безапелационни са локалните хора.

Нургюл направи сензация на Световната купа по шах за дами, като завоюва второто място в шампионата, напомня Българска национална телевизия. Класирането за финала на второто издание на Световната купа по шахмат е най-значимото достижение в кариерата на 20-годишната Салимова. По пътя си към него някогашната международна шампионка при девойките до 12 години преодоля шест съпернички, а на финала се изправи против третата в света Александра Горячкина.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР