Шафранът, по-специално неговите екстракти, се счита за популярен природен здравословен

...
Шафранът, по-специално неговите екстракти, се счита за популярен природен здравословен
Коментари Харесай

Тази подправка е най-мощното средство за подобряване на настроението

Шафранът, по-специално неговите екстракти, се смята за известен естествен здравословен артикул. Той изумително усъвършенства цялостното положение на организма.         

Шафранът е най-хубавото средство за възстановяване на  настроението по естетсвен метод.

Това е най-скъпата фалшификация на планетата, скъп е поради свойствата си: способността да усъвършенства настроението, да отпуска, да покачва концентрацията, да усъвършенства съня и други скъпи резултати. Екстрактите, направени от шафранови стигми и венчелистчета, имат сходен резултат, защото включват едни и същи съставни елементи - каротеноиди.

Шафран за възстановяване на настроението

Шафранът е известен билков артикул за нормализиране на настроението и облекчение на безпокойството. Факт е, че растението има способността да усилва наличието на невротрансмитери в мозъка: серотонин и допамин. Шафранът също по този начин управлява реакцията на тялото при стрес.

Изследване на резултатите на екстракта от шафран в едно клинично изследване разрешава да се създадат заключения за неговите свойства за възстановяване на настроението и облекчение на напрежението при възрастни доброволци. 

В друго изследване дестилат от шафран (14 mg - 2 пъти на ден) се дава на юноши, които са били в неприятно въодушевление и безпокойствие в продължение на 8 седмици. В резултат на това имало очевидно усъвършенстване на признаците, породени от настроението на подрастващите - емоционалност, боязън от разлъка и обществена уплаха.

Шафран и медикаменти с сходно деяние

Един от страничните резултати на антидепресантите, които са селективни инхибитори на противоположното вдишване на серотонин (накратко SSRIs), е дисфункцията на гениталната област. При дамите се показва в такива признаци: понижаване на либидото и полова възбуденост. При мъжете, когато одобряват тези медикаменти, не са изключени еректилна дисфункция и загуба на интерес към интимността.  

По време на опита една група доброволци от двата пола са приемали SSRI, друга група е консумирала дестилат от венчелистче на шафран (30 mg на ден). В резултат на това в група № 2 имало доста усъвършенстване в някои аспекти на интимната функционалност. При дамите се повишила половата възбуденост, при мъжете имало позитивна динамичност в еректилната функционалност.

Шафранът облекчава безпокойството и усъвършенства качеството на съня

Шафранът се употребява като билков артикул за битка със напрежението и възстановяване на качеството и продължителността на нощния сън. В специфичен опит доброволци на възраст 18-70 години с проблеми на съня употребяват 14 mg дестилат от шафран 2 пъти дневно в продължение на 28 дни. В резултат на това имало ясно усъвършенстване в динамичността на нощния сън.

Други изгоди за здравето на шафрана
 Как да си отгледаме шафран на балкона Как да си отгледаме шафран на балкона
Когато чуете думата „ шафран “, надали в мозъка ви изниква облика на хубав шафранов минзухар с нежни лилави цветове. По-скоро...

Шафранът има удобно влияние върху следните здравословни проблеми:

- възстановяване на мозъчната функционалност

- отбрана на мозъка и очите от процесите на стареене

- намаляване на признаците на Постановление на Министерски съвет

- поддръжка при контролиране на апетита и надзор на телесното тегло
 Ето за какво шафранът е най-скъпата фалшификация на света Ето за какво шафранът е най-скъпата фалшификация на света
Италианското ризо или испанската паеля могат да бъдат отлично допълнени с щипка шафран. Хората познават подправката, тъй като има доста р...

- попречване на синдром на забавена мускулна мъка след интензивни извършения

- облекчение на мъчителни крампи по време на менструация

- повишение на плодовитостта при мъжете

- поддръжка за сърдечно-съдовата функционалност

- активиране на антиалергенни и противовъзпалителни механизми

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР