Сградите край може да се окажат потопени под вода поради

...
Сградите край може да се окажат потопени под вода поради
Коментари Харесай

Сградите край Босфора може да се окажат под вода заради глобалното затопляне

Сградите край може да се окажат потопени под вода заради световното стопляне. Това оповестява " Хюриет дейли нюз ", цитирайки парламентарен отчет.
Съществува възможност морските води в пролива да се покачат с 3 до 5 метра, в случай че до края на века температурата нарасне с три градуса, предизвестява заместник-министърът на околната среда и градоустройството Мехмет Емин Бирпънар. Според Бирпънар при подобен сюжет освен именията около истанбулския проток са застрашени да бъдат потопени, само че също и здания, които в този момент са отдалечени от Босфора. Той добави, че Турция е изготвила проекти за деяние предвид на вероятните климатични промени.
 Турция скоро стартира работа по Канал Истанбул Турция скоро стартира работа по Канал Истанбул
Изграждането на голям канал край Истанбул би трябвало да стартира в най-близко бъдеще, заяви министърът на превоза и инфраструктурата н...
Бирпънар приказва пред парламентарната комисия за проучване на смяната на световния климат. В презентацията той взе участие дружно със зам.-министъра на индустрията и технологиите Четин Али Дьонмез и ръководителя на Турския съвет за научни и механически проучвания Хасан Мандал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР