Сформирането на единични цени си е приоритет, фирмена политика, фирмен

...
Сформирането на единични цени си е приоритет, фирмена политика, фирмен
Коментари Харесай

Зад кулисите на пътната поддръжка - ако числата се извадят от контекст

Сформирането на единични цени си е приоритет, фирмена политика, фирмен запас и фирмен светоглед. Не може да има знак за тъждество за всички. Ако всичко ще е еднообразно, тогава страната да излезе и да каже: " Асфалтът ще коства 100 лв. на звук за всички. Солта коства 45 $ за звук. Зимното разчистване коства 2000 лв. на километър! “. Всичко ще е " наред ". Само че идентичните цени в пътното строителство, и освен, бяха в едни други времена, уповавам се окончателно отминали. Иначе какво вършим - една крачка напред и три крачки обратно. Това съобщи за инж. Георги Златев – член на Контролния съвет на браншовата камара " Пътища " във връзка.  

Той допусна, че изнесените медийно данни за цените, на които компаниите работят с Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) по петгодишните контракти за пътно поддържане (превантивно, настоящо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при спешни ситуации), са достоверни.
 Браншът предизвести: Има 80 рискови сектора, зимата ще има блокирани обитаеми места Браншът предизвести: Има 80 рискови сектора, зимата ще има блокирани обитаеми места
Подготвили сме 80 най-критични точки за зимна поддръжка, като описът ще бъде показан на Националното съдружие на общините (НСОРБ)...

" Въпросът е по какъв метод са изнесени и дали е изработен опит те да бъдат тествани, изтълкувани или е направено просто за да реализират избран резултат, да се създадат избрани внушения. Моето мнение е, че в тази ситуация има едно напълно преднамерено отношение към сектора. Да, изнесените данни най-вероятно са факт, само че не е потърсен физическият смисъл от тях, което е по-важно в тази ситуация. Съгласете се, че позицията " унищожаване на противозаконен билборд " може би е предоставена в цялата страна не повече от 10 пъти. Това прави ли я значима “, пита Златев.

По думите му е естествено, че в случай че една компания има лична кариера за инертни материали, лична асфалтова база, може да предложи една цена за асфалтите, а друга, която купува или пък употребява наета база за асфалтовите смеси, ще предложи друга цена.

" Затова е свободният пазар. Нали това желаеме - да няма картелни съглашения и разлики в цените от 3 стотинки? Не разбирам тази публикация какво желае да покаже - че има огромни разлики в цените и всички тези черни неща, в която упрекват целия отрасъл, са в действителност една небивалица или какво? Това е въпрос на организация на осъществяване и опциите на всяка компания ", добави той.

, тя струваше 25 $ за звук. В момента коства 45 $. Кажете ми - компаниите, които са имали финансов запас и предвидливост и са си купили в точния момент солта, и тези, които не са могли да купят през лятото - по какъв начин да дадат една и съща цена? И по какъв начин ще излязат от зимата? "
 ББКПътища на народен митинг на 8 октомври ББК " Пътища " на народен митинг на 8 октомври
Българска Браншова камара " Пътища " провежда на 8 октомври трети народен митинг поради проблемите в бранща. Ето какво се споделя в п...

Той е безапелационен, че няма пътищар, за който зимното поддържане носи облага.

" Напротив, това е активност, която носи единствено разноски и разправии. И тези хиляди хора в този момент са изправени на нокти дали ще имат заплати, или не, няма да посрещнат нито Коледа, нито Нова година. Вместо това мръзнат по пътищата, с цел да може да излезе една министърка и да приказва всякакви неща. За мен сходно съпоставяне и сходно преднамерено отношение без правилен коментар е несериозно ", счита инж. Златев.

Той уточни, че в Северна България кариерите за инертни материали са малко и е обикновено цените да бъдат високи. В Южна България пък може да имат проблеми с доставката на битум.

" Погледнато в профил, нещата от време на време наподобяват нелогични, само че в действителност те си имат своето обикновено пояснение. И никой не потърси браншова камара " Пътища " като орган, сплотяващ всички тези пътноподдържащи компании главно за коментар. Вие сте първата медия, която ни потърси и това ви прави чест. Не може човек да бъде корифей във всяка област и когато нещо на някой му се стори необичайно, пита. Онзи ден също бяхме наранени, тъй като видите ли компаниите, които работят по пътищата, са надали не богопомазани и били на хранилка на страната. Ами пътищата са държавни, кой различен да бъде възложител на пътните компании за тяхното строителство и поддръжка!? Явно се насажда едно отношение в обществото, което е отрицателно към хората, които в действителност се грижат за всички останали да бъдат добре ", считат от браншовата камара " Пътища ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР