Сезонният цъфтеж на растенията може да се окаже мощен фактор

...
Сезонният цъфтеж на растенията може да се окаже мощен фактор
Коментари Харесай

Алерголог: Полените от растенията ще разнесат заразата

Сезонният разцвет на растенията може да се окаже мощен фактор за разнасяне на инфекцията от новия ковид, в случай че разпространяването му не спре доникъде на юни. Това предизвести имунологът алерголог и претендент на науките Надежда Логина в ефира на съветската Национална работа за вести.

“Ситуацията ще бъде изключително сложна, в случай че не спрем епидемията доникъде на юни, когато тополата цъфти. Много постоянно има обостряне на алергични болести на дихателната система точно по време на цъфтежа на растенията. А тополовият пух може даже да стане деен преносител на ковид ”, споделя Логина.

Лекарката предизвестява, че всички страдащи от алергия са застрашени по време на разпространяването на ковид и в сезона на цъфтежа, който ще докара до всеобщи обостряния на положенията на пациентите.

“Защото преди всичко това са хора, страдащи от разнообразни форми на бронхиална астма или алергичен ринит. Има повече от 20% такива хора на Земята ”, изяснява алерголожката, цитира „ 24 часа “.

Според Надежда Логина хората, страдащи от всевъзможни алергични болести на дихателната система, имат защитни реакции на лигавиците, по тази причина са по-податливи на въздействието на всевъзможни микробни и вирусни фактори.

“Затова горещо съветваме пациентите, които се лекуват при нас, деликатно да съблюдават всички защитни ограничения ”, споделя Логина.

Инфо:лупа

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР