Сезонът на тази година е толкова натоварен, че метеоролозите скоро

...
Сезонът на тази година е толкова натоварен, че метеоролозите скоро
Коментари Харесай

Имената за ураганите тази година са на изчерпване

Сезонът на тази година е толкоз претрупан, че метеоролозите скоро ще са изчерпали всички благоприятни условия за наименованията им, оповестиха Агенция Франс Прес и Ройтерс, представени от Дарик.
За повторно в историята ще се наложи потреблението на гръцката писменост, оповестиха от Световната метеорологична организация.
 Нови милиарди отиват за опустошените от урагани елементи на Съединени американски щати Нови милиарди отиват за опустошените от урагани елементи на Съединени американски щати
Камарата на представителите в Съединени американски щати одобри нова рамка от 36,5 милиарда $ помощи за неотдавна засегнатите от урагани и пожари региони на с...
Артър е първото от листата от 21 имена, квалифициран за сезон 2020 година, който завършва на 30 ноември.
Ураганите Полет и Сали и тропическите стихии Теди и Вики към момента са дейни, а системата от ниско атмосферно налягане край Западна Африка може да се развие в циклон и да получи името Уилфред.
" Щом използваме и последното име в листата, което е Уилфред, ще би трябвало да преминем на гръцката писменост и ще започнете да чувате имена като Алфа, Бета, Гама, Делта, Епсилон, Зета и впрочем ", сподели Клеър Нулис от Световната метеорологична организация.
Сезонът на ураганите тази година е най-активният до момента, като Националната организация на океанските и атмосферни проучвания на Съединени американски щати предвижда рекордните 25 стихии. Предполага се, че това се дължи на климатичните промени.
 Мега-ураганите: Ужасът, който ще ни застига все по-често? Мега-ураганите: Ужасът, който ще ни застига все по-често?
Сезон на ураганите, и то какъв! След " Харви ", който опустоши Луизиана и Тексас и провокира наводнения в Хюстън, пристигна " Ирма ". Учените...
В понеделник имаше предизвестия за пет циклона, разрастващи се в Атлантическия океан, което се случва за повторно в историята. Един от тях утихна, само че той към този момент бе получил името Рене и това значи, че названието към този момент не може да се употребява.
Тази година няма готови с буквите X, Y или Z, тъй като с тях стартират малко подобаващи названия, обясниха от международната организация.
Тропическите стихии получават имена от 1953 година за облекчение в връзката и в началото се употребяват единствено женски имена. Метеоролозите в този момент употребяват имена от шест листата с класификация по азбучен ред на мъжки и женски имена, предлагани от Световната метеорологична организация. Последният път, когато се наложи да се прибегне до гръцката писменост, бе през сезона на 2005 година, включващ и опустошителния вихър Катрина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР