Сейшелските острови, които са ваксинирали напълно по-голям дял от населението

...
Сейшелските острови, които са ваксинирали напълно по-голям дял от населението
Коментари Харесай

Най-ваксинираната страна в света връща строгите мерки заради бум на заразата

Сейшелските острови , които са ваксинирали изцяло по-голям дял от популацията си против ковид от която и да е друга страна в света, затвориха учебни заведения и анулираха спортни действия за две седмици поради растеж на броя на инфектираните, предава Bloomberg.

Мерките, които включват забрани на разбъркване на членове на разнообразни семейства и ранно затваряне на питейни заведения, влизат в действие в миг, когато изцяло имунизираните хора в страната с две дози ваксини против COVID-19 са над 60% от пълнолетното население. Ограниченията са сходни с тези, които бяха наложени за финален път в края на 2020 г

„ Въпреки всички изключителни старания, които поставяме, ситуацията с COVID-19 в нашата страна сега е сериозно с доста случаи на дневна база, регистрирани предходната седмица “, съобщи здравният министър на страната Пеги Видот на конференция във вторник.

Архипелагът в Индийския океан, който има население от към 98 хиляди души, е подвластен от туризма за огромна част от приходите си в задгранична валута и предприе бързи дейности за начало на имунизациите през януари, употребявайки подаяние на китайски ваксини от Обединените арабски емирства. Впоследствие в страната бяха доставени и други ваксини.

До април 12,59% от поставените дози са били ваксини Sinopharm, а останалите - Covishield, версия на имунизацията на AstraZeneca, създавана по лиценз в Индия.До момента 62,2% от популацията е изцяло имунизирано, сочат данни от знака за имунизациите на Bloomberg. За съпоставяне в Израел са имунизирани изцяло 55,9% от популацията, което слага страната на второ място в света.

Глобални последствия

Броят на дейните случаи в страната е повишен до 1068 на 3 май по отношение на 612 на 28 април, сочат данните на министерството на опазването на здравето.

От тези случаи 84% са на поданици на Сейшелските острови , а останалите са на чужденци, заяви в блог обява Даниел Луси, професор по медицина в Dartmouth Geisel School of Medicine. Малко под две трети от инфектираните или не са имунизирани, или са единствено с една сложена доза, а останалите са имали две дози, добави той.

Макар че данните за инфектираните през април към момента не са налични, разновидността B.1.351, открит за първи път в Южна Африка в края на предходната година, беше открит на Сейшелските острови през февруари, означи Луси. Проучване сподели, че имунизацията на AstraZeneca наподобява по-неефективна против този вид и Южна Африка спря проектите си да я употребява.

Сравнение сред Sinopharm, Covishield и инфектирани неимунизирани хора може да бъде направено посредством следене на генома и данните за сериозността на болестта, разяснява Луси. „ Предвид повсеместното интернационално потребление на тези две ваксини, има световни последствия от протичащото се в този момент на Сейшелските острови “, добави той.

Официални представители не разкриха на конференцията детайлности каква може да е повода за растежа на инфектираните също така, че хората вземат по-малко защитни ограничения против вируса отпреди и че увеличението на случаите може да се дължи на празненства след Великден.
Други страни, които са ваксинирали огромна част от популацията си, следят спад на случаите на Коронавирус. Във Англия, където 52% от хората имат първа доза, случаите са намалели с 96% по отношение на неотдавнашния връх през януари. В Израел, където 60% от популацията има минимум една доза, новите случаи са надолу с 99%.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР