Севлиевската Многопрофилна болница за активно лечение Д-р Стойчо Христов“ отбеляза

...
Севлиевската Многопрофилна болница за активно лечение Д-р Стойчо Христов“ отбеляза
Коментари Харесай

В севлиевската болница отбелязаха Деня на родилната помощ и Бабинден

Севлиевската Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Д-р Стойчо Христов “ означи на 22 януари Деня на родилната помощ и Бабинден с празнична гала. Събитието почетоха кметът на Севлиево доктор Иван Иванов и заместник-кметът Калина Георгиева.



По време на церемонията бяха измити ръцете на най-възрастната акушерка Донка Дончева от най-младата - Сема Хасанова.

Сема Хасанова е на 30 години. Тя е родена в Севлиево, работила е в родния си град и във Варна, след което още веднъж взема решение да се върне в Севлиево, тъй като, по думите ѝ, изискванията в отделението на общинската болница са доста по-добри. Днес тя още веднъж беше най-младата акушерка в севлиевската болница и с неспокойствие се включи в ритуала.



Половин век Донка Дончева бди над новия живот в “Акушеро-гинекологичното поделение ” на МБАЛ “Д-р Стойчо Христов ”. Най-опитната акушерка в лечебното заведение днеспроведе за финален път ритуала, отдаден на Бабинден и с наяве неспокойствие и сълзи на очи съобщи щафетата на своя наследница. Дончева пожела на тези след нея да продължат традицията, с цел да може " в това превъзходно поделение да проплачат още доста бебета ".

Управителят на общинската болница доктор Плавен Цеков поздрави екипа на отделението, като благодари за безсънните им нощи и високия професионализъм. Той изрече признателност към управлението на Община Севлиево и персонално към кмета, към спонсорите и сътрудниците на лечебното заведение, с чиято помощ болничното заведение към този момент е пример за общинско опазване на здравето.



Началникът на " Акушеро-гинекологичното поделение " доктор Петко Дончев благодари на екипа си и на всички, пристигнали да уважат празника, като на собствен ред пожела здраве и все по-добри резултати.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР