Северномакедонският президент Стево Пендаровски лично се включи в кампанията срещу

...
Северномакедонският президент Стево Пендаровски лично се включи в кампанията срещу
Коментари Харесай

Пендаровски: България ни предлага хитлерист и нацист за сближаване

Северномакедонският президент Стево Пендаровски персонално се включи в акцията против България след откриването на Културния център " Иван Михайлов " в Битоля.

" Откриването на културни центрове на всички места в демократичния свят води към доближаване на народите и техните култури, само че да се именува културен обект на разположение, което е потвърден помощник на фашисткия режим от Втората международна война не обслужва тази благородна идея ", се споделя в коментара на Пендаровски във връзка вчерашната гала в Битоля, на която участваха голям брой български политици от всички партии.

" Не оборвам положителното желание на премиера Петков, през вчерашния ден обаче в състава на българската делегация бяха представители и на предходното ръководство в София, които бяха най-гласните съперници на македонския път към Европа. С тяхното наличие и изказвания бяха минимизирани посланията за добросъседство и съдействие на българския министър председател ", сподели още Пендаровски и прибавя:

" През 2017 година концепцията да се образува историческа комисия имаше за цел да се откри компромис за историческите събития и персони, които би трябвало да бъдат честване дружно и от македонския, и от българския народ. За страдание, през вчерашния ден в Битоля беше изработен опит един потвърден помощник на хитлеристкия нацистки режим да бъде показан като мост за доближаване сред двете страни “.

" Убеден съм, че нито македонският, нито българският народ считат, че личността и /не/делото на Иван Михайлов може да имат принос в тази посока ", сподели още Стево Пендаровски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР