Северномакедонският премиер Зоран Заев освободи всичките заместник-председатели в управляващата социалдемократическа

...
Северномакедонският премиер Зоран Заев освободи всичките заместник-председатели в управляващата социалдемократическа
Коментари Харесай

Северномакедонският премиер Зоран Заев започна чистка в партията си

Северномакедонският министър председател Зоран Заев освободи всичките заместник-председатели в ръководещата социалдемократическа партия - Фросина Ременски, Дамян Манчевски, Оливер Спасовски, Мухамед Зекири, Благой Бочварски и Петре Шилегов.

" Ще има промяна на министри, на зам.-министри и на други членове на кабинета. Ще има промяна на шефове на държавни предприятия, на организации, на държавни сдружения. Ще има смяна на всички места, където няма резултати.Навсякъде, където имаше проява на надменност, липса на героизъм, на либерален потенциал и липса на триумфи. Промените ще бъдат съществени, по този начин както това се случи в партията, тъй като по този начин би трябвало да бъде ", акцентира Зоран Заев.

Само преди дни Заев в профил всички 78 регионални водачи на СДСМ. Сред уволнените е и досегашният общоприет секретар на СДСМ Александър Кирацовски. Двама от зам.-председателите на партията имат и водещи позиции в ръководството на страната. Оливер Спасовски е министър на вътрешните работи, а Петре Шилегов е кмет на Скопие.

С постоветe си се разделят още и членовете на Изпълнителния комитет, тримата секретари и ръководителят на Форума за дами. Решенията бяха взети по време на съвещание на Централния съвет на СДСМ.

" До момента са заменени шестима министри - на културата, на правораздаването, на образованието и трима без сектор. Аз персонално се приближавам до позицията за промяна на една трета от министрите...Ще има промяна на повече от трима министри ", разясни македонският министър председател.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР