Севернокорейският лидер Ким Чен Ун пристигна в Русия, съобщи източник

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун пристигна в Русия, съобщи източник
Коментари Харесай

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун пристигна в руския Далечен изток с влак

Севернокорейският водач Ким Чен Ун дойде в Русия, заяви източник на Reuters във вторник. Предстоят му срещи и диалози с съветския президент Владимир Путин, които ще се проведат на фона на предизвестията от Вашингтон, че не би трябвало да се стига до съглашение сред тях за оръжейна договорка, съобщи организацията.

Ким е отпътувал от Пхенян за Русия в неделя с частния си трен, оповестиха държавните медии на Севера във вторник. Той е съпроводен от високопоставени чиновници от оръжейната промишленост и висши военни.

Руски източник, осведомен с пътуването, сподели пред Reuters, че Ким е влезнал в Русия във вторник сутринта. След това е напуснал влака за среща с локалните управляващи в Хасан, преди да продължи пътуването си. Това е основната железопътна врата към Далечния изток на Русия. Влакът на Ким се е насочил още по на север към региона на Амур, заяви японският Kyodo News, като цитира неназован съветски чиновник. Възможно е диалозите му с Путин да се проведат и на космодрума „ Восточни “ там.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР