Севернокорейският лидер Ким Чен Ун остро разкритикува местни чиновници заради

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун остро разкритикува местни чиновници заради
Коментари Харесай

Ким Чен Ун скастри чиновници за забавяне на строежа на електрическа централа

Севернокорейският водач Ким Чен Ун остро разкритикува локални служители поради забавянето на огромен строителен обект, оповестиха през днешния ден държавните медии в Пхенян, представени от Асошиейтед прес. Това е втора сходна рецензия, обвързвана със положението на стопанската система, през последните седмици.

Необичайно е за държавните медии да разгласяват материали с рецензии на Ким по отношение на публични лица. Експерти настояват, че водачът евентуално се пробва да усъвършенства положението на колабиращата стопанска система и има намерение да стовари отговорността за икономическите беди върху тях преди евентуално да даде старт на нова икономическа политика, съобщи Българска телеграфна агенция.

Последният яд на Ким, който договаря със Съединени американски щати за отвод от нуклеарната си оръжейна стратегия, се изля по време на посещаване на градежа на електрическа централа в североизточната част на страната. След като виновните лица го уведомили за плана и неговото закъснение, той останал " безгласен " и " извънредно ядосан ", показва севернокорейската публична новинарска организация КЦТА.

Проектът е стартират още по времето и по разпореждане на неговия починал дядо - създателят на КНДР Ким Ир-сен, преди 30 година " Ким акцентира, че държавното управление е определило обекта като целеви и завършването му би трябвало да бъде ускорено ", оповестява КЦТА.

В началото на този месец, по време на посещаване в две текстилни заводи, Ким също разкритикува виновните лица за неприятна поддръжка на материалната база, за неналичието на рационализация на индустриалните линии, за непросветеност и други проблеми.

Поемайки властта след гибелта на татко си, диктатора Ким Чен Ун, през 2011 година, 34-годишният Ким даде обещание да увеличи виталния стандарт и се пробва да си построи имидж на млад и съвременно мислещ водач, влагайки в същото време огромни старания в построяването на нуклеарен капацитет на страната. При неговото ръководство стопанската система на Северна Корея бележи известно усъвършенстване посредством въвеждането на някои буржоазен детайли, като да вземем за пример всеобщи открити пазари.

Съединени американски щати и Южна Корея споделят, че са подготвени да оказват помощ на Северна Корея да съживи стопанската система си, в това число и посредством последователно понижаване на глобите, в случай че тя се откаже от нуклеарната си стратегия, отбелязва АП. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР